Έκαψαν δάσος

Έκαψαν δάσος

 

Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού λαθρομεταναστών από το φαράγγι των Καμπιών εκτυλίχθηκε η πυρκαγιά που σημειώθηκε στη βόρεια Χίο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες που έφθασαν με λέμβο από τα τουρκικά παράλια στις ακτές της Βόρειας Χίου, έχασαν τον προσανατολισμό, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στα Καμπιά όπου παρέμειναν για αρκετές ώρες.

Μη έχοντας τρόπο να δώσουν το στίγμα τους, άναψαν φωτιά στη δασώδη έκταση της περιοχής και, στη συνέχεια, ειδοποίησαν το 166 και το λιμενικό, λέγοντας ότι βρίσκονται εκεί που υπάρχει φωτιά. Όμως, εξαιτίας της κοντινής απόστασης με τη Μυτιλήνη, οι λαθρομετανάστες ειδοποίησαν με το κινητό τις αρχές του γειτονικού νησιού και όχι της Χίου.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κάψει συνολικά 5 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ, μέχρι αυτή την ώρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν με διπλό ρόλο, αφού, εκτός της κατάσβεσης, στο σημείο παραμένουν 10 συνολικά άτομα εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Χίου, Ιακ. Αρχοντάκη, στο σημείο επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα της Υπηρεσίας, των εθελοντικών ομάδων Όμικρον και Αγιασμάτων, καθώς και της ΛΕΦΕΔ, ενώ, από αέρος 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο που η πρόσβαση από τη στεριά ήταν περιορισμένη.

Για το συμβάν, διενεργεί προανάκριση η Α.Δ. Χίου, η οποία έχει και την κύρια ευθύνη μεταφοράς των μεταναστών στο κέντρο κράτησης του Μερσινιδίου.

Πηγή: politischios.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ