Σαντορίνη: Το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος

Σαντορίνη: Το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος

 

Πρόγραμμα εργασιών με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών της Σαντορίνης σε ηλεκτρική ενέργεια μέσα στην ημέρα θέτει σε εφαρμογή η ΔΕΗ. Στο μεταξύ, επαναλαμβάνονται και σήμερα οι προγραμματισμένες περικοπές στην ηλεκτροδότηση, διάρκειας δύο ωρών ανά περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν οι ανάγκες της κατανάλωσης.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, εντός της ημέρας θα τεθούν σε λειτουργία γεννήτριες ισχύος 8,5 μεγαβάτ, με τις οποίες θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του νησιού σε ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών, από το απόγευμα και σταδιακά μέχρι τις βραδινές ώρες, θα τεθούν σε λειτουργία σταδιακά γεννήτριες ισχύος 2, 2.5 και 3 MW, με αποτέλεσμα το παραγωγικό δυναμικό να φθάσει στα 33,5 μεγαβάτ. Το μέγεθος αυτό καλύπτει τις ανάγκες δεδομένου ότι η αιχμή της ζήτησης εκτιμάται στα 31 μεγαβάτ. Αύριο αναμένεται να φθάσουν επιπλέον γεννήτριες ισχύος 6 μεγαβάτ από τη Ρόδο οι οποίες θα εγκατασταθούν επίσης στον σταθμό παραγωγής της Σαντορίνης για εφεδρική ισχύ.

Στο νησί βρίσκονται ήδη όπως είναι γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Το πρόγραμμα διακοπών που ανακοίνωσε για σήμερα ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) από αυτή την ώρα έχει ως εξής:

15.00- 17.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.

17.00-19.00: Οία, Θηρασιά, Φηρά

19.00-21.00: Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

21.00-23.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ.

23.00-01.00:Οία, Θηρασιά, Αγ. Παρασκευή, Καμάρι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ) καθώς και ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό και ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα διαμορφώνονται αντιστοίχως και οι χρόνοι των διακοπών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ