• Χτύπησαν γιατρό σε Κέντρο Υγείας

  6:02 μμ, Πέμπτη 15 Αυγ 2013 6:02 μμ, Πέμπτη 15 Αυγ 2013

  Χτύπησαν γιατρό σε Κέντρο Υγείας

  Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας την Τρίτη (13/ 8), το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

  Όπως καταγγέλνει μία ακτινολόγος γιατρός δέχτηκε επίθεση από ασθενή και το σύνοδό του, οι οποίοι την χτύπησαν και εξαφανίσθηκαν.

  Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί, έφτασαν στο Κέντρο Υγείας και προσήλθαν στο ακτινολογικό εργαστήριο, για να εξετασθεί η ασθενής.

  Ο συνοδός, αρχικά, με απαξιωτικές εκφράσεις, ζητούσε και επέμενε να εξυπηρετηθούν, προσκομίζοντας παραπεμπτικό, το οποίο ήταν γραμμένο σε άλλο όνομα και χωρίς να έχουν το βιβλιάριο υγείας, αλλά η γιατρός αρνήθηκε.

  Η ασθενής την έβριζε συνεχώς και ο συνοδός άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι, φωνάζοντας ότι θα γίνουν οι ακτινογραφίες ότι και να γίνει και άρχισε να σπρώχνει τη γιατρό, η οποία προσπάθησε να πάρει τηλέφωνο το Διευθυντή της, αλλά της άρπαξαν το ακουστικό από τα χέρια.

  Τότε, δέχτηκε γροθιές στην πλάτη και έντρομη κατάφερε να ξεφύγει, τρέχοντας προς την έξοδο.

  Η γιατρός, αφού εξήγησε το συμβάν στους συναδέλφους της, ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά τα δύο άτομα εξαφανίσθηκαν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον των δύο ατόμων και έχει την απόλυτη στήριξη από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων της Εύβοιας, η οποία καταγγέλλει το περιστατικό με την εξής ανακοίνωση:

  "Η ΕΙΝΝΕΥΒ καταγγέλλει το παρακάτω συμβάν ως απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε συνάδελφο μας και σημειώνει ότι δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά και δυστυχώς ούτε και η τελευταία φορά που δέχονται συνάδελφοι επίθεση από πολίτες, συνοδευόμενη και από χειροδικία εις βάρος τους.

  Τα γεγονότα αυτά δεν πρέπει να μας αφήνουν ασυγκίνητους και θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους τους μαζικούς φορείς.

  Παλεύουν καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να εξυπηρετήσουν τη δημόσια παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

  Επιφυλλασόμαστε να στραφούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου τόσο για το κατώτερο συμβάν όσο και για οποιαδήποτε άλλο παρόμοιο συμβεί στο μέλλον".

  Πηγή: eviazoom.blogspot.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα