Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές του Βελεστίνο

Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές του Βελεστίνο

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. στη Μαγνησία και στους όμορους νομούς για τον εντοπισμό των δραστών που λήστεψαν χθες το μεσημέρι υποκατάστημα τράπεζας στο Βελεστίνο με “λεία” που υπολογίζεται ότι προσεγγίζει τις 300.000 ευρώ. Το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία που έχει στήσει μπλόκα σε κομβικά σημεία εθνικών και επαρχιακών δρόμων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Από τις έως τώρα μαρτυρίες, προκύπτει ότι η ληστεία διαπράχθηκε από τέσσερις ενόπλους που ήταν μεταμφιεσμένοι. Μιλώντας σε άπταιστα ελληνικά, κάλεσαν τον διευθυντή του υποκαταστήματος να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν ψύχραιμοι όση ώρα ανέμεναν στο τραπεζικό υποκατάστημα, ενώ διαβεβαίωναν τους πελάτες ότι δεν θα πάθουν το παραμικρό.

Αφού τοποθέτησαν τα χρήματα σε σακούλες, διέφυγαν αρχικά πεζοί, μέσω του πεζόδρομου του Βελεστίνου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα όπου πιθανότατα τους περίμενε συνεργός τους. Λίγο αργότερα, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δεύτερο όχημα, εγκαταλείποντας το πρώτο σε κοντινή απόσταση από το Βελεστίνο, αφού πρώτα το πυρπόλησαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει όλες τις κινήσεις των δραστών προσπαθώντας να ξετυλίξει το “κουβάρι” της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ενέργεια “αντάρτικου πόλεως”, καθώς, ο τρόπος δράσης των ληστών, παρουσιάζει ομοιότητες με παλιότερες ληστρικές επιθέσεις που είχαν διάσταση τρομοκρατίας, όπως αυτές στον Βελβεντό Κοζάνης και στον Φιλώτα Φλώρινας.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ