• Αλήθειες που δεν γνωρίζουμε για τα μαλλιά και τα νύχια

  8:58 πμ, Πέμπτη 15 Αυγ 2013 8:58 πμ, Πέμπτη 15 Αυγ 2013

  Αλήθειες που δεν γνωρίζουμε για τα μαλλιά και τα νύχια

  Μολονότι αποτελούν τα “νεκρά κύτταρα” του σώματος, οι περισσότεροι ξοδεύουν αρκετό χρόνο για την περιποίηση των νυχιών και των μαλλιών τους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για κούρεμα ή μανικιούρ να έχετε στο νου σας τα παρακάτω:

  Οι τρίχες του προσώπου μεγαλώνουν πιο γρήγορα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Αν ποτέ είχατε ξυριστεί το πρωί και μέχρι να χτυπήσετε την κάρτα της εξόδου από τη δουλειά σας τα γένια σας είχαν ήδη βγεί τότε πιθανόν να καταλαβαίνετε αυτή τη φράση. Για την ακρίβεια, αν ο μέσος άνδρας δεν ξυριζόταν ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του, τα γένια του θα έφταναν έως και τα 9,15 m, μακρύτερα και από τη φάλαινα δολοφόνο!

  Κάθε μέρα ένας μέσος άνθρωπος “χάνει” 60-100 τρίχες. Αν δεν είστε ήδη φαλακρός, το πιο πιθανό είναι να έχετε μια γερή απώλεια μαλλιών σε καθημερινή βάση. Η ποσότητα της απώλειας πάντως δεν είναι πάντα η ίδια και επηρεάζεται σύμφωνα με την εποχή, την εγκυμοσύνη, τις διάφορες ασθένειες, τις δίαιτες και την ηλικία.

  Η διάμετρος της γυναικείας τρίχας είναι περίπου η μισή αυτής της ανδρικής. Ακόμη και αν ακούγεται περίεργο, δεν θα έπρεπε να προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη ότι τα μαλλιά των ανδρών είναι πιο χοντρά σε σχέση με τα γυναικεία μαλλιά. Η διάμετρος της τρίχας πάντως διαφέρει κατά μέσο όρο μεταξύ των φύλων, γι΄ αυτό και τα εμφυτευμένα μαλλιά σε κάποιους άνδρες είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

  Μια ανθρώπινη τρίχα μπορεί να σηκώσει βάρος 100 gr. Όσο περίπου το βάρος μιας σοκολάτας, και αν υπολογίσουμε πόσες τρίχες υπάρχουν σε ένα ανθρώπινο κεφάλι, τότε ακόμη και η ιστορία της Ραπουνζέλ φαίνεται να είναι εφικτή.

  Το νύχι του μέσου δακτύλου μεγαλώνει πιο γρήγορα. Και το νύχι του μεσαίου δακτύλου του “καλού” χεριού μας είναι αυτό που μεγαλώνει πιο γρήγορα από όλα. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό το μέγεθος του δακτύλου συνδέεται με το μήκος του νυχιού. Έτσι όσο μακρύτερα είναι τα δάκτυλα τόσο ταχύτερα μεγαλώνουν τα νύχια, ενώ όσο πιο κοντά τόσο πιο αργά μεγαλώνουν και τα αντίστοιχα νύχια.

  Σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του σώματος υπάρχουν τόσες τρίχες όσες και σε έναν χιμπατζή. Ο άνθρωπος δεν είναι ο “γυμνός πίθηκος” που φαινομενικά θεωρείται ότι είναι. Έχουμε πολλές τρίχες αλλά στους περισσότερους από εμάς δεν είναι εμφανείς γιατί στην πλειοψηφία τους είναι πολύ κοντές και ανοιχτόχρωμες.

  Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα