Τρόποι να αποφεύγεις τον καβγά

Τρόποι να αποφεύγεις τον καβγά

Σε μια σχέση δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα μέλι-γάλα. Δεν χρειάζεται όμως να ζείτε και ένα καθημερινό δράμα. Αν δείτε ότι εσείς και το ταίρι σας είστε κάπως θερμόαιμοι, διαβάστε παρακάτω 10 αποτελεσματικούς τρόπους για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

1.Όταν έχετε μια δύσκολη συζήτηση, βάλε τα αισθήματα θυμού σου στην άκρη. Δεν μπορείς να είσαι λογικός όταν είσαι θυμωμένος. Αν δεν μπορείς να περιορίσεις την οργή σου, καλύτερα να αναβάλεις τη συζήτηση μέχρι να ηρεμήσεις.

2.Δεν έχει να κάνει με το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Αν προσπαθήσετε να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας, δεν θα βρείτε άκρη. Και οι δύο πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για να πάτε την σχέση σας πίσω στον σωστό δρόμο.

3.Ψάξτε τον καλύτερο “δρόμο” και συζητήστε τι είναι το καλύτερο και για τους δύο. Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από την ισότητα και τη γνώση ότι έχετε κάνει το σωστό για εσάς και το σύντροφό σας

4.Να είστε ταπεινοί και να μην κατηγορείτε τον σύντροφό σας με το παραμικρό. Αν μοιράζεστε ήρεμα τα συναισθήματά σας, αυτός ή αυτή θα μάθει από τα λάθη του πιο εύκολα.

5.Συνφωνείτε ότι διαφωνείτε. Αλλά μην αποδέχεστε πλήρως το κάθε σημείο της άλλης πλευράς. Αν φεύγεις απογοητευμένος, το θέμα δεν έχει επιλυθεί. Για να λειτουργήσει μια σχέση πρέπει και οι δύο να νιώθετε την υποστήριξη του συντρόφου σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ