Αναζωπυρώσεις και νέες επικίνδυνες εστίες

Αναζωπυρώσεις και νέες επικίνδυνες εστίες

Με τις φλόγες που έχουν σύμμαχο τις πυκνές αλλαγές στη φορά του ανέμου, οι οποίες δημιουργούν διαρκείς αναζωπυρώσεις και νέες επικίνδυνες εστίες, παλεύουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ελέγξουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ, στην περιοχή Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων.

Το μέτωπο της φωτιάς αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση, κινήθηκε λίγο μετά τις 4 ξημερώματα προς τον οικισμό των Θρακομακεδόνων, ενώ το νότιο τμήμα, νωρίτερα, είχε κατεύθυνση προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αρχικά απειλήθηκε αλλά ο κίνδυνος απομακρύνθηκε καθώς η φορά του αέρα άλλαξε μετά τις 3 το πρωί.

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν τις 3 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε.

Η φωτιά έχει δημιουργήσει προβλήματα ηλεκτροδότησης με πολλά τμήματα της περιοχής να μην έχουν ρεύμα. Ενισχύσεις για να συμβάλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων της Αττικής, καταφθάνουν από την περιφέρεια και συγκεκριμένα 14 οχήματα από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ