Κατασκοπευτικές φωτό με 1.500€

Κατασκοπευτικές φωτό με 1.500€

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση κατασκοπίας με κεντρικό πρόσωπο έναν 72χρονο Γερμανό, ο οποίος είχε φωτογραφήσει στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις στη Χίο και προωθούσε το υλικό σε «άγνωστους Τούρκους», όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αποκάλυψαν οι αστυνομικές Αρχές της Χίου σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο 72χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα Αρμόλια της Χίου. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου από τους άνδρες του Τμήματος Μαστιχοχωρίων.

Οι αστυνομικοί που τον υπέβαλαν σε έλεγχο στα Αρμόλια, όταν εξέτασαν τις δύο φωτογραφικές μηχανές, διαπίστωσαν ότι το πρωί της Παρασκευής είχε φωτογραφίσει στρατόπεδο και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου. Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του –όπου βρέθηκαν φωτογραφικές μηχανές, πλούσιο υλικό, ακόμη και γυαλιά ηλίου σε ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή- και, όπως προέκυψε, ο 72χρονος φωτογράφιζε, τουλάχιστον την τελευταία τριετία, εγκαταστάσεις, έργα και άλλες υποδομές του Στρατού και οργανισμών (ΔΕΗ, λιμάνια, γέφυρες κτλ) στη Χίο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφίσεις γίνονταν για λογαριασμό άγνωστων Τούρκων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό αντί 500 έως 1.500 ευρώ για κάθε αποστολή.  

 

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ