Θήβα: Έψαχναν αγνοούμενο σε πηγάδι

Θήβα: Έψαχναν αγνοούμενο σε πηγάδι

Δύσκολη επιχείρηση της ΕΜΑΚ, σε ξεροπήγαδο με μεγάλο βάθος, πραγματοποιήθηκε στη Θήβα για τον εντοπισμό αλλοδαπού αγνοουμένου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο αλλοδαπός  -πιθανότατα Πακιστανικής καταγωγής- αγνοείται εδώ και δυο μήνες περίπου και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Υπήρχαν μάλιστα υπόνοιες ότι τον έχουν ρίξει σε ένα πηγάδι στην περιοχή της Θήβας και συγκεκριμένα στη ΠΕΟ Θήβας-Ελευσίνας, κοντά στο Στρατόπεδο (Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού).

Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν 7 άνδρες με 3 οχήματα της 7ης ΕΜΑΚ και της ΠΥ Θήβας και όπως είπε στο LamiaReport ο Υποδιοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός Σίμος Αποστόλου, που συντόνιζε την όλη επιχείρηση, ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος.

Το βάθος του ξερού πηγαδιού ήταν περισσότερο από 35 μέτρα με 2 μέτρα διάμετρο, ενώ τα τοιχώματα ήταν σαθρά.

Δεν υπήρχε δυνατότητα να εδρασθεί τρίποδας, λόγω του ότι υπήρχε νεροφάγωμα στο χείλος του πηγαδιού και τσιμεντένιο ασταθές τοιχίο το οποίο μπόρεσε να αφαιρεθεί μόνο μερικώς από το προσωπικό της 7ης ΕΜΑΚ διότι το υπόλοιπο τοιχίο δεν αφαιρούνταν λόγω του ότι υπήρχε σιδερένια βαριά κατασκευή για αντλία νερού.

Επιχειρήθηκε 2 φορές η κατάβαση στο πηγάδι λόγω του ότι με πολύσπαστο την πρώτη φορά δεν δινόταν αρκετός χρόνος με την αναπνευστική συσκευή η δυνατότητα για κάθοδο, έρευνα και άνοδο για την ασφάλεια του διασώστη, οπότε και έγινε χρήση για ταχεία κατάβαση με τον εργάτη του διασωστικού οχήματος και με πλήρη τα μέτρα ασφαλείας.

Τελικά οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ κατάφεραν να φτάσουν στον πάτο του ξεροπήγαδου, ωστόσο δεν εντοπίστηκε το αγνοούμενο ή κάποιο άλλο άτομο στο πηγάδι.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: lamiareport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ