Αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς

Αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς

Έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου και μόνο ταχυδρομικά θα είναι εφικτή η υποβολή αιτήσεων από γονείς που ενδιαφέρουν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι θέσεις φιλοξενίας που έχουν πιστοποιηθεί προσωρινά, αλλά χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια, είναι 97.013 εκ των οποίων οι 70.694 είναι σε 1.829 δομές που ανήκουν σε δήμους και οι 26.319 σε 705 ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Όπως σημαίνει ο αρμόδιος εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σ. Δανιηλίδης, τα κονδύλια που είναι σήμερα διαθέσιμα αρκούν για να καλύψουν τη φιλοξενία 60.000-62.000 βρεφών και νηπίων. Αυτό θα σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν μία στις δύο αιτήσεις. Οι αιτήσεις διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) και υποβάλλονται ταχυδρομικά στις διευθύνσεις των γραφείων της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες των παιδιών, εφόσον είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοαπασχολούμενες. Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες με έως και 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τις 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και πάνω. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άντρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους της Ε.Ε ή να είναι ομογενείς ή αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ