Βαρνάβας: Η κινητικότητα είναι απολύσεις

Βαρνάβας: Η κινητικότητα είναι απολύσεις

Ο πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, μίλησε στον Real Fm και τον Άκη Παυλόπουλο, με αφορμή της σημερινές κινητοποιήσεις στην Υγεία.

«Ουσιαστικά πρόκειται για 1250 απολύσεις που θα γίνουν φέτος και 1250 απολύσεις που θα γίνουν του χρόνου. Αν αυτό δεν είναι αντικείμενο απεργίας, δεν καταλαβαίνω πιο μπορεί να είναι», σχολίασε αρχικά ο κ. Βαρνά��ας και συνέχισε: «Πιθανών θα θεωρούσε ότι αν προχωρούσε σε σφαγές, τότε θα δικαιολογούνταν οι διαμαρτυρίες».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει και μεγάλη σχέση με την αλήθεια. Πριν λίγο καιρό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι «αποκλείεται να κλείσουμε την ΕΡΤ», συμπλήρωσε ο κ. Βαρνάβας.

«Η κινητικότητα είναι απολύσεις διότι: Όλη την προηγούμενη χρονιά, ο κ. Λυκουρέντζος, έπαιρναν τα οργανογράμματα των νοσοκομείων, και όπου υπήρχε έστω και μία κενή θέση, π.χ κάποιος που συνταξιοδοτήθηκε, απευθείας την διέγραφαν. Εάν λοιπόν διαλύσουν ένα νοσοκομείο και πάρουν τους εργαζόμενους να τους τοποθετήσουν σε άλλα νοσοκομεία, δεν θα υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Άρα δεν μπορούν να τους τοποθετήσουν, εκτός και αν φτιάξουν καινούριους οργανισμούς. Επομένως το πρόσχημα ότι εμείς απλά κάνουμε κινητικότητα και δεν απολύουμε, είναι ψευδές», σημείωσε ακόμα, ο κ. Βαρνάβας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ