Συμβουλές προς καρδιοπαθείς για το καλοκαίρι

Συμβουλές προς καρδιοπαθείς για το καλοκαίρι

Όπως είναι γνωστό τα άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθειες αποτελούν ευπαθή ομάδα, με ισορροπίες οι οποίες είναι εύκολο να διαταραχτούν, εάν δεν τηρηθούν κάποιοι απλοί κανόνες συμπεριφοράς.

Τι είναι εκείνα το οποία θα πρέπει να έχουν κατά νου τα άτομα με καρδιοπάθεια για να χαρούν χωρίς δυσάρεστες συνέπειες τις καλοκαιρινές τους διακοπές;

Κατ’ αρχάς το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών προκαλείται διαστολή στα αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια η αρτηριακή πίεση να μειώνεται. Γι’ αυτό το λόγο τα άτομα τα οποία λαμβάνουν φάρμακα για αυξημένη αρτηριακή πίεση, συχνά πρέπει να αναπροσαρμόζουν τη δόση των φαρμάκων που λαμβάνουν, πάντα σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό τους.

Ιδιαίτερα όσοι λαμβάνουν διουρητικά φάρμακα, λόγω της αυξημένης εφίδρωσης τους θερινούς μήνες, η προσλαμβανόμενη δόση συχνά θα πρέπει να μειώνεται δραστικά ή σε κάποιες περιπτώσεις τα φάρμακα αυτά θα πρέπει προσωρινά να διακόπτονται.

Σε κάθε περίπτωση, τα άτομα με υπέρταση θα πρέπει να ελέγχουν συχνότερα την πίεση τους και να ενημερώνουν το θεράποντα ιατρό τους όταν η πίεση εμφανίζει τάσεις μείωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ