Στον αέρα οι θέσεις για 900 παιδιά

Στον αέρα οι θέσεις για 900 παιδιά

Αβεβαιότητα επικρατεί στο δήμο Αθηναίων για τον αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενήσουν τελικά φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η διοίκηση προειδοποιεί ότι εάν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις 324 εποχικών, θα μείνουν κενές οι 900 από τις 5.500 θέσεις.

«Φροντίζουμε μικρά παιδιά και δεν έχουμε περιθώρια ευελιξίας αφού βάσει του κανονισμού υπάρχουν οι αναλογίες των τριών παιδαγωγών ανά 12 βρέφη και των δύο ανά 25 νήπια», μας λέει η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου, Μαρία Ηλιοπούλου. Εξηγεί ότι το σύνολο του προσωπικού, παιδαγωγικού και βοηθητικού, θα είναι τον Σεπτέμβριο 1.000 άτομα εκ των οποίων οι 170 είναι συμβασιούχοι έργου (μπλοκάκια) που παραμένουν ως τον Δεκέμβριο με δικαστικές επιφάσεις. Με εκφρασμένη την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τέλος στο σίριαλ των δικαστικών παρατάσεων, το μέλλον των συμβασιούχων διαγράφεται αβέβαιο.

«Είναι δύσκολο να ετοιμαστούμε αν δεν ξέρουμε τι προσωπικό έχουμε, τη στιγμή που εκτός των παιδικών σταθμών μαγειρεύουμε και για τους αστέγους και για εκατοντάδες μαθητών σε σχολεία», τονίζει η κ. Ηλιοπούλου.  

Για την κάλυψη περίπου 60.000 θέσεων πανελλαδικά ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη η κατάθεση δικαιολογητικών από γονείς. Σύμφωνα με τους προσωρινούς πίνακες έχει εγκριθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα 2.500 δομών-παιδικών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών. Πέρυσι συμμετείχαν 2.220 δομές ενώ και το ενδιαφέρον των γονέων αναμένεται αυξημένο. 

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ