Στα ίχνη κυκλώματος

Στα ίχνη κυκλώματος

Στα ίχνη κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα προς την Ιταλία, διαμέσου των ακτών της Αιτωλοακαρνανίας, εκτιμά ότι βρίσκεται η αστυνομία, μετά τη σύλληψη στο Αιτωλικό πέντε ατόμων, που φέρονται ως διακινητές, καθώς και 31 μεταναστών, που δεν κατείχαν νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί εντόπισαν αργά χθες το βράδυ στην περιοχή του Αιτωλικού ένα λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 31 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν τόσο μέσα στο λεωφορείο όσο και σε αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως προπομποί, δύο Έλληνες, ηλικίας 49 και 38 ετών, αντίστοιχα, ένας 36χρονος Αλβανός, καθώς και δύο υπήκοοι Ιράκ 41 και 38 ετών, αντίστοιχα, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της παράνομης διακίνησης.

Ταυτόχρονα, για την ίδια υπόθεση, η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το λεωφορείο με τους μετανάστες είχε μισθωθεί αντί του ποσού των 700 ευρώ και είχε ξεκινήσει από περιοχή της Αττικής, με προορισμό τη Ναύπακτο.

Όμως, για λόγους που ερευνά ακόμα η αστυνομία, το λεωφορείο κινήθηκε προς τη δυτική Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της αστυνομίας, δεν αποκλείεται οι μετανάστες να μεταφέρονταν σε κάποια έρημη ακτή της Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να επιβιβάζονταν σε πλοιάριο, με προορισμό τη γειτονική Ιταλία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ