“Μόδα” ο Γαβαλάς στο… εδώλιο

“Μόδα” ο Γαβαλάς στο… εδώλιο

Οπαδός της υπερασπιστικής στρατηγικής που πρώτος ακολούθησε ο γνωστός μόδιστρος Λάκης Γαβαλάς και πρόσφατα η Αρετή Τσοχατζοπούλου, αποδεικνύεται ότι είναι και μία από τις βασικές κατηγορούμενες στη δίκη για την υπόθεση της απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας, που προκάλεσε στο Δημόσιο μαύρη τρύπα 11 εκατ. ευρώ.

Η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων άρχισε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας και αναμένεται να είναι πολυήμερη, καθώς ο κατάλογος των μαρτύρων αριθμεί περισσότερους από 60, με πρώτο στη σειρά τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο εδώλιο με απευθείας κλήση και αντιμετωπίζουν σειρά κακουργηματικών πράξεων, που κατά περίπτωση είναι: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.

Οι ποινικά υπόλογοι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας φέρονται ότι χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους τα οποία  δεν τα δικαιούνταν την περίοδο 2003 – 2012.

Με την έναρξη της διαδικασίας μία εκ των κατηγορουμένων άνοιξε τα χαρτιά της προαναγγέλλοντας ότι είναι έτοιμη να διαθέσει υπέρ του Δημοσίου ένα ακίνητο και 150.000 ευρώ σε μετρητά. Με την κίνησή της αυτή, όπως εκτιμούν νομικοί, η κατηγορουμένη επιχειρεί έμπρακτα να άρει τις συνέπειες των πράξεων που την έφεραν στο εδώλιο.

Παράλληλα, στρώνει το χαλί για τη διεκδίκηση ελαφρυντικών όταν φτάσει η ώρα της κρίσης από το δικαστήριο, δεδομένου ότι οι πράξεις που αντιμετωπίζει τιμωρούνται ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ