Ξεκίνησε η δίκη για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Ξεκίνησε η δίκη για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται να ζημίωσε το Ίδρυμα ποσό μεγαλύτερο από 11 εκατ. ευρώ. Με την έναρξη της διαδικασίας μια από τις βασικές κατηγορούμενες υπαλλήλους του ΙΚΑ δήλωσε την πρόθεση της να επιστρέψει στο δημόσιο ένα ακίνητο και 150.000 ευρώ μετρητά, προκειμένου να εκφράσει την μεταμέλεια της και να διεκδικήσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.

Η διαδικασία θα αρχίσει επί της ουσίας την Τετάρτη, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε στο δικαστήριο το ΙΚΑ το οποίο διεκδικεί αποζημίωση περίπου 12 εκατ. ευρώ. Η δίκη διεξάγεται υπό το στενό χρονικό πλαίσιο της συμπλήρωσης του 18μηνου ορίου προφυλάκισης για τους κατηγορούμενους, που εκπνέει αρχές Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση της μεγάλης απάτης στο ΙΚΑ Καλλιθέας αποκαλύφθηκε πριν περίπου έναν χρόνο και υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης είναι έξι γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοι δυο εξ αυτών.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι μεταξύ άλλων: εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απάτη. Οι 6 κατηγορούμενες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας φέρονται ότι χορηγούσαν επιδόματα σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, την περίοδο 2003-2012.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ