ΕΣΥ με τον ΕΟΠΥΥ

ΕΣΥ με τον ΕΟΠΥΥ

Συστεγάσεις μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ με όμορα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και στενή συνεργασία των γιατρών των αντίστοιχων μονάδων για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού περιλαμβάνει η πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο συγχωνεύσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Υγείας βασίζεται στην εισήγηση του πρώτου διοικητή του ΕΟΠΥΥ και αφορά αρχικά τη λειτουργική διασύνδεση 45-50 Κέντρων Υγείας (εκ των οποίων 11 είναι στην Αττική, 8 στη Θεσσαλονίκη και 6 στην Κρήτη) με μονάδες του ΕΟΠΥΥ που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Ήδη, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που πρόσφατα χαρακτήρισε ως «πρέπον» να συνδυαστούν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ με άλλες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχει ζητήσει την επικαιροποίηση των στοιχείων, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα, -ενδεχομένως κι εντός του καλοκαιριού- στις παρεμβάσεις.

Η «συνεργασία» που αναφέρεται στο υπό επεξεργασία σχέδιο, αφορά, κυρίως, σε συστεγάσεις υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) στα Κέντρα Υγείας, με ενδεικτικές περιοχές όπου θα μπορούσε να γίνει αυτό, το Κορωπί, το Λαύριο, το Μαρκόπουλο, την Ελευσίνα, τα Μέγαρα, τη Σαλαμίνα, το Βύρωνα, το Κιάτο, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, κ.α.

Σκοπός είναι να δημιουργηθούν μονάδες υγείας, το ωράριο λειτουργίας των οποίων θα είναι διευρυμένο, σε σχέση με το τι ισχύει στα ιατρεία του ΙΚΑ και συνεπώς με καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ