Οι 10 super τροφές για το καλοκαίρι

Οι 10 super τροφές για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η πλουσιότερη εποχή σε φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι απαραίτητα και χρήσιμα για την υγεία μας, πέραν της απόλαυσης που μας προσφέρουν.

Αυτή την εποχή η φύση προσφέρει τα καλύτερα σακχαρώδη φρούτα της – νεκταρίνια, βερίκοκα, καρπούζια αλλά και τις καλύτερες ντομάτες της, με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχουν φυτοφάρμακα και δεν είναι προϊόν εντατικής καλλιέργειας.

Αυτά είναι τα φρούτα που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνουμε αυτή την εποχή, σε λογικές ποσότητες, για να έχουμε την απαραίτητη ενυδάτωση και ενίσχυση στον οργανισμό μας.

 

Κόκκινα κρεμμύδια

Τα κόκκινα κρεμμύδια είναι μία εξαιρετική προσθήκη για τις καλοκαιρινές σας σαλάτες. Πέρα από την έντονη γεύση τους, δρουν σαν φυσικά αντιισταμινικά και μπορούν να σας ηρεμήσουν από παθήσεις όπως η θερμοπληξία.

 

Γιαούρτι

Οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν μεγάλη προσοχή στην συντήρηση των τροφίμων. Ειδικά τα φρέσκα τρόφιμα και το κρέας δεν διατηρούνται εκτός ψυγείου. Για να προστατευτείτε από τα μικρόβια που καιροφυλακτούν στις τροφές αυτούς τους μήνες καλό είναι να τρώτε αρκετό γιαούρτι, πλούσιο σε απαραίτητα και φιλικά βακτήρια που αποτρέπουν τροφικές δηλητηριάσεις.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ