Τεστ: Πόσο κινδυνεύεις από το άγχος;

Τεστ: Πόσο κινδυνεύεις από το άγχος;

Υπάρχει περίπτωση η ίδια μας η προσωπικότητα να μας προκαλεί άγχος; Η προσωπικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιόμαστε και το οποίο επηρεάζει τη συμπεριφορά που θα εκδηλώσουμε. Υπάρχουν τύποι προσωπικότητας που είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος; Σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, ναι. Έχει υποστηριχθεί λοιπόν ότι οι άνθρωποι κατατάσσονται σε δυο είδη προσωπικότητας που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κινδυνεύουν ή όχι από τις επιπτώσεις των χαρακτηριστικών αυτών

Γράφει η εκπαιδευτική – συμβουλευτική ψυχολόγος, Δρ Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.

 

Tύπος Α Είναι υπερκινητικός ανυπόμονος, εκρηκτικός, ανυπόμονος, φιλόδοξος δυναμικός, διακατέχεται από εργασιομανία, αγωνίζεται διαρκώς να αποδείξει και να επιτύχει ακολουθώντας εξοντωτικούς ρυθμούς.

Τύπος Β Είναι χαλαρός, υπομονετικός, μη ανταγωνιστικός και γενικά νιώθει ικανοποιημένος από τη ζωή του και αισιόδοξος.

Σύμφωνα με αυτούς τους ερευνητές η υγεία όσων ανήκουν στον τύπο προσωπικότητας Α κινδυνεύει όσο κινδυνεύει η υγεία ενός καπνιστή και βέβαια όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του καπνίσματος. Ο τύπος προσωπικότητας Α είναι πιο πιθανό επίσης να εξαρτηθεί από ουσίες ενώ διατρέχει διπλάσια πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων. Αντίθετα, ο τύπος προσωπικότητας Β είναι πολύ λιγότερο ευάλωτος σε μεγάλο εύρος ασθενειών που σχετίζονται με το άγχος. Αν αναπτύξει καρδιακή ασθένεια (είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν σε καρδιοπάθειες) είναι 5 φορές λιγότερο πιθανόν να έχει δεύτερο έμφραγμα.

Είστε τύπος Α ; Σημειώστε ναι σε όσα ισχύουν για εσάς.

Συνήθως είμαι βιαστικός

Σφίγγω τα δόντια μου συχνά ακόμα και στον ύπνο.

 Δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ όταν μου μιλάει κάποιος

Γενικά είμαι δύσπιστος απέναντι στους ανθρώπους

Συνήθως κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα

Συνήθως μου λένε οι άλλοι να χαλαρώσω.

Δυσκολεύομαι πολύ να περιμένω σε ουρά ή να είμαι κολλημένος στην κίνηση

Μιλάω πολύ γρήγορα

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ