Αμετακίνητοι οι Δήμαρχοι παρά τις αλλαγές

Αμετακίνητοι οι Δήμαρχοι παρά τις αλλαγές

 

Δεν ικανοποίησαν την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) οι βελτιωτικές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Οι όποιες μικρές διορθωτικές αλλαγές που εισάγει η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο για τους Σχολικούς Φύλακες και τη Δημοτική Αστυνομία δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων, με τις οποίες καταργούνται βασικές αρμοδιότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά το Παρατηρητήριο, η ΚΕΔΕ σημειώνει πως «συντάσσεται απολύτως με τη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με την Συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως προσδιορίζονται με το άρθρο 102 του Συντάγματος».

Ως εκ τούτου η Ένωση τονίζει πως «εμμένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων» και καλεί τα μέλη της αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ