Πώς επηρεάζει η κρίση τα παιδιά;

Πώς επηρεάζει η κρίση τα παιδιά;

 

Η κυρία Μερσύνη Αρμενάκα, παιδοψυχίατρος, διαπιστώνει ότι τα παιδιά έχουν επηρεαστεί πολύ από την οικονομική κρίση και επισημαίνει τον σημαντικό ρόλο των γονιών στην πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Παιδιά που γίνονται βίαια, παιδιά που κλείνονται στον εαυτό τους ή παρουσιάζουν προβλήματα λόγου είναι μερικές από τις συχνότερες συνέπειες της σημερινής δύσκολης συγκυρίας.

Πώς νιώθουν τα παιδιά μέσα από αυτήν την τεράστια κρίση που περνά η χώρα, καθώς κάθε μέρα εισπράττουν μέσα από τα συναισθήματα των γονιών τους φόβους, τις αγωνίες και την απειλή που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας;

Δυστυχώς έχουν επηρεαστεί πάρα πολύ τα παιδιά, ιδίως τα παιδιά που βρίσκονται μέσα σε οικογένειες που έχουν επηρεαστεί  δυσμενώς οικονομικά.  Όταν υπάρχει κάποιος άνεργος γονιός ή και οι δύο γονείς είναι άνεργοι ή έχει μειωθεί πάρα πολύ το εισόδημα, τα παιδιά είναι πιεσμένα ή αγχωμένα. Πολλές φορές επηρεάζεται και ο λόγος τους, αρχίζουν να τραυλίζουν, ιδίως σε μικρότερες ηλικίες. Σε παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών εντοπίζονται  προβλήματα και συναισθηματικής φύσης. Πάντως, ανάλογα με την ψυχοσύνθεση τους και τον τρόπο που μεγαλώνουν, αρκετά παιδιά  κλείνονται στον εαυτό τους είτε βγάζουν επιθετικότητα.

Πώς εκδηλώνεται αυτή η επιθετικότητα; Μπορεί να οφείλεται στο ότι έχουν στερηθεί βασικά πράγματα;

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ