Καμίνης: Είμαστε αντιμέτωποι με τον τραμπουκισμό

Καμίνης: Είμαστε αντιμέτωποι με τον τραμπουκισμό

 

“Βρισκόμαστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με βία, τραμπουκισμό και λαϊκισμό των άκρων, από τη μια μεριά, και από την άλλη, με τη διαρκή προχειρότητα του αιφνιδιασμού και του καταναγκασμού από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης” τόνισε ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.

“Οι εργαζόμενοι, οι πολίτες αλλά και οι δήμαρχοι που θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, παλεύουμε για τη λειτουργία της πόλης μας, μεταξύ προχειρότητας και λαϊκισμού”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ο δήμος της Αθήνας αναλαμβάνει δράσεις στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, έχοντας όραμα και συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη. «Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να έχει η Αθήνα, ένα δικό της επιχειρησιακό σχέδιο, το «Έργο Αθήνα». Πρόκειται για προνόμιο πανευρωπαϊκό, ένα προνόμιο που μας τιμά και μας χαροποιεί, και ταυτοχρόνως μας καθιστά περισσότερο υπεύθυνους. Καθώς, μέσα από αυτήν την ευκαιρία, και εστιάζοντας σωστά, γίνεται εφικτό για την Αθήνα και τα θεμέλια της ανάπτυξης της να θέσει, αλλά και να προσδοκά πολύ περισσότερα οφέλη από την επόμενη, προγραμματική περίοδο» είπε ο κ. Καμίνης.

Υπογράμμισε ότι το «Έργο Αθήνα», είναι ένα πολυδιάστατο επιχειρησιακό πρόγραμμα που στοχεύει στην αναβάθμιση του αστικού χώρου της πρωτεύουσας, στην καλύτερη λειτουργία της πόλης καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, κατοίκων και επισκεπτών. Συνιστά, το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής του δήμου με στόχο την αναζωογόνηση της Αθήνας, για την οποία, η τόνωση της τοπικής οικονομίας και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας είναι πρωταρχικής σημασίας.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Κατά την παρουσίαση μελέτης με τον τίτλο «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και της Τεχνολογικής Ανταγωνιστικότητας της Τοπικής Οικονομίας της Αθήνας», ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, κ. Αλέξης Γαληνός, τόνισε ότι απαιτείται η αξιοποίηση των μεγάλων κεφαλαίων που διαθέτει η πόλη, όπως τα ερευνητικά ιδρύματα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που είναι οι νέοι οι οποίοι έχουν δυναμικές και καινοτόμες ιδέες, ο παραδοσιακός οικονομικός της ιστός, και φυσικά, η ιστορία της.

Ως βασικοί άξονες ανάπτυξης για την παρούσα περίοδο καθορίζονται η υποστήριξη της εξωστρέφειας (ιδίως των ενεργειών marketing και προβολής στις αγορές ενδιαφέροντος, δικτύωσης και υποστήριξης βελτίωσης προϊόντων και υπηρεσιών), οι νέες μορφές επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδες, ερευνητικό πεδίο, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη), αλλά και οι άμεσες ενέργειες για την αλλαγή του δομημένου περιβάλλοντος της Αθήνας (προσόψεις, καθαριότητα, συνδεσιμότητα και εφαρμογές πληροφορικής κ.λπ.).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, παρά την οικονομική κρίση περισσότερες από το 30% των επιχειρήσεων στην μεταποίηση και τις υπηρεσίες επενδύουν σε νέα προϊόντα και στην βελτίωση του παραγωγικού δυναμικού, ενώ το 75% των επιχειρήσεων βελτίωσαν τα υφιστάμενα προϊόντα τους.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ