Στη Μυτιλήνη ο Τούρκος πρέσβης

Στη Μυτιλήνη ο Τούρκος πρέσβης

Τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μυτιλήνη, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Δεδομένης της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων Τούρκων επισκεπτών, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ουράς για την επίσκεψη, τον ενημέρωσε για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν στην οικονομία και στις προοπτικές στενότερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας στον τουρισμό.

Αν και η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο δήμαρχος έθεσε στον Τούρκο πρέσβη και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στον τομέα αυτό, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται συνολικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων κοινού συμφέροντος, για να εξεταστούν συστηματικά οι δυνατότητες επίλυσής τους και από τις δυο πλευρές, σε σταθερές βάσεις, με πολυεπίπεδη συνεργασία και χειροπιαστά αποτελέσματα. «Γιατί έτσι μόνο πατάει σε γερές βάσεις η φιλία, η αλληλοκατανόηση, η δημοκρατία και η ειρήνη στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Βουνάτσος.

Ο κ. Ουράς ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή, την αναλυτική ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αντιπροσωπευτικών δώρων των δυο χωρών. Τον Τούρκο πρέσβη συνόδευε η σύζυγος του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ