Ποιες είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις του καλοκαιριού;

Ποιες είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις του καλοκαιριού;

Οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι ένα σύνηθες καλοκαιρινό φαινόμενο. Οι εξορμήσεις μας στην ύπαιθρο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία είναι συνήθως οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε τροφική δηλητηρίαση. Oι πιο κοινές από αυτές είναι η λιστερίωση, η σαλμονέλα και η μόλυνση από E.coli.

Λιστερίωση:

Ωμά φρούτα και λαχανικά

Το επικίνδυνο ξέσπασμα λιστερίωσης του 2011 έκανε πολλούς να επανεξετάσουν τους κανόνες ασφαλείας των τροφίμων. Τα βακτήρια της λιστερίωσης μολύνουν τα φρέσκα προϊόντα, όπως τα πεπόνια που καλλιεργούνται στα αγροκτήματα. Τα συμπτώματα της λοίμωξης περιλαμβάνουν: πυρετό, μυϊκούς πόνους, στομαχικές διαταραχές ή διάρροια, δύο ημέρες έως δύο μήνες μετά την έκθεση.

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από νωπό γάλα είναι το γιαούρτι και τα μαλακά τυριά όπως η φέτα. Επειδή τα βακτηρίδια της λιστερίωσης μπορούν να ζήσουν σε ψυχρότερες θερμοκρασίες, η απλή ψύξη αυτών των τροφίμων δεν θα τα σκοτώσει. Οι άνθρωποι που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν από λιστερίωση είναι:  οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ