4 πολύ συχνοί μύθοι για την εγκυμοσύνη

4 πολύ συχνοί μύθοι για την εγκυμοσύνη

 

Πολλοί μύθοι για την εγκυμοσύνη προκαλούν το ενδιαφέρον, ειδικά όταν εγγυώνται πρόβλεψη του φύλου ή της προσωπικότητας του μωρού, όμως άλλοι μπορούν να σας οδηγήσουν σε όχι πολύ υγιεινό τρόπο ζωής. Προσπαθήστε να απολαμβάνετε την ανάλαφρη πλευρά αυτών των  μύθων, αλλά μην επηρεάζεστε τόσο ώστε να μην ακολουθείτε υγιεινό τρόπο ζωής- τρώτε καλά, κάνετε ήπια γυμναστική και φροντίστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε καλά.

Καούρες σημαίνει μαλλιά

Πολλές γυναίκες έχουν ακούσει το μύθο ότι αν έχουν καούρες θα γεννήσουν παιδί με πλούσια κόμη. Παρόλο που ο ιατρικός κόσμος δεν το δέχεται, μελέτη του John Hopkins University που δημοσιεύτηκε στο Birth βρήκε ότι οι γυναίκες που παραπονιόνταν για καούρες αποκτούσαν μωρά με περισσότερα μαλλιά. Οι ερευνητές το απέδωσαν σε υψηλά επίπεδα οιστρογόνων και άλλων ορμονών που επηρεάζουν την εμβρυϊκή τριχοφυΐα και το άνοιγμα του σφιγκτήρα του οισοφάγου, με αποτέλεσμα τις καούρες.

Γλυκό για κορίτσι, ξινό για αγόρι

Αποζητάτε σοκολάτα και παγωτό; Σύμφωνα με το μύθο, περιμένετε κορίτσι. Λεμόνι και πίκλες; Τότε πρέπει να είναι αγόρι. Μέχρι να αποδειχτεί κάτι επιστημονικά, ο μύθος αυτός δεν περιέχει ίχνος αλήθειας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ