Για συνταγματική εκτροπή μιλά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Για συνταγματική εκτροπή μιλά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

 

Ως πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή χαρακτηρίζει το σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

«Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. 

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση», επισημαίνεται. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της  «στόχος» είναι το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 «Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική». 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη στάσης εργασίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. 

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ