Ποιες τροφές αυξάνουν τη νοημοσύνη των παιδιών;

Ποιες τροφές αυξάνουν τη νοημοσύνη των παιδιών;

Η σωστή διατροφή ενός παιδιού, με αυξημένη κατανάλωση φαγητών πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, και η εγγραφή του σε νηπιαγωγείο με καλό εκπαιδευτικό σύστημα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξηθεί η νοημοσύνη του, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα στο «Perspectives on Psychological Science», περιοδικό του Συλλόγου της Ψυχολογικής Επιστήμης.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται μετα-ανάλυση, ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Steinhardt της Νέας Υόρκης του τμήματος Πολιτισμού, Παιδείας, και Ανθρώπινης Ανάπτυξης συνδύασε τα αποτελέσματα από υπάρχουσες μελέτες που αφορούν τα δείγματα παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι τα πρώτα χρόνια στο νηπιαγωγείο.

Στόχος της μελέτης αυτής ήταν η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων που θα έδειχνε ποιοι παράγοντες συμβάλουν στην αύξηση της νοημοσύνης των παιδιών. Όλες οι μελέτες σε αυτή τη βάση δεδομένων βασίζονται σε φυσιολογικό πληθυσμό, μια και οι συμμετέχοντες δεν έχουν κλινικές διαγνώσεις για διανοητική αναπηρία. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος στόχος ήταν η κατανόηση της φύση της νοημοσύνης και εάν και πώς μπορεί να καλλιεργηθεί σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του ανθρώπου.

Συνολικά, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ορισμένες διατροφικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις μπορούν να είναι αποτελεσματικές στην αύξηση του IQ των παιδιών.

Οι έγκυοι και τα νεογέννητά τους που κατανάλωναν μακράς αλύσου πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3, βρέθηκαν να έχουν ενισχύσει το IQ των παιδιών τους κατά 3,5 μονάδες περισσότερο. Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της νοημοσύνης με την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων που το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του.

Ο σολομός, οι σαρδέλες, τα αβγά και τα καρύδια είναι πλούσιες πηγές.

Δεν υπάρχουν επαρκή αποτελέσματα, ωστόσο, σχετικά με το αν και άλλα διατροφικά στοιχεία, όπως ο σίδηρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η ριβοφλαβίνη, η θειαμίνη, η νιασίνη και ο ψευδάργυρος, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη νοημοσύνη του ανθρώπινου οργανισμού.

Η εγγραφή ενός κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερου παιδιού σε έναν καλό παιδικό σταθμό με καλό σύστημα εκπαίδευσης και η εισαγωγή στην ανάγνωση βρέθηκαν να αυξάνουν το IQ περισσότερο από τέσσερις μονάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ