Πνιγμένη στα σκουπίδια η Αίγινα

Πνιγμένη στα σκουπίδια η Αίγινα

Πλημμύρισε από σκουπίδια τις προηγούμενες ημέρες η Αίγινα. Ξεχειλισμένοι κάδοι, πεταμένες τριγύρω πλήθος σακούλες, όγκοι από μπάζα και κλαδέματα εμφανίστηκαν σε πολλές περιοχές του νησιού, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον, απειλώντας τη δημόσια υγεία και προσβάλλοντας την αισθητική.

Και όλα αυτά σε ένα όμορφο νησί, που αποτελεί τόπο παραθερισμού και τουριστικό προορισμό για δεκάδες χιλιάδες άτομα. “Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, οι αιτίες πολλές και σύνθετες, αλλά προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με όλους τους τρόπους. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, καθώς από πληθυσμό 13.000 άτομα, το καλοκαίρι η Αίγινα φιλοξενεί 70.000 κόσμο. Οι υποδομές μας είναι στο κόκκινο”, λέει στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο δήμαρχος Αίγινας Θεόδωρος Σακκιώτης.

Δυστυχώς το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ξανά και ξανά μέσα στο καλοκαίρι εάν δεν παρθούν μέτρα, καθώς οι αιτίες που το δημιουργούν δεν είναι συγκυριακές.

Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι ο δήμος Αίγινας υποχρεούται να μεταφέρει τα σκουπίδια του για υγειονομική ταφή εκτός του νησιού και πιο συγκεκριμένα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Δεν υπάρχει όμως ιδιαίτερο πλωτό μεταφορικό μεσο, με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταφερθούν τα σκουπιδιάρικα με τα πλοία της γραμμής.

Πηγή: Kαθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ