Τα μυστικά της ρινοπλαστικής

Τα μυστικά της ρινοπλαστικής

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας – Πλαστικός Χειρουργός  / Διευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής νοσοκομείου «Metropolitan» / Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η ρινοπλαστική αποτελεί μία σχετικά πολύπλοκη επέμβαση διότι η μύτη μας αποτελεί ένα μόρφωμα με κεντρική θέση στο πρόσωπο που απαρτίζεται από πολλά διαφορετικά είδη ιστού. Ο σκελετός της ρινός απαρτίζεται τόσο από χόνδρο όσο και από οστούν, ενώ το δέρμα της έχει διαφορετικά πάχη από την κορυφή της έως την βάση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραμικρή απόκλιση της ρινός, ακόμα και της τάξης του χιλιοστού είναι άμεσα ορατή και αντιληπτή λόγω της κεντρικής θέσης της μύτης στο πρόσωπό μας.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν ρινοπλαστική είτε είναι αυτοί που δεν είναι ικανοποιημένοι αισθητικά με τη μορφή της μύτης τους σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, είτε αυτοί που συνέπεια κάποιου τραυματισμού θέλουν να διορθώσουν τυχόν δυσμορφίες. Η ρινοπλαστική έχει ως στόχο την επαναφορά της αρμονίας της μύτης σε σχέση με το πρόσωπο.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ