Διαγωνισμός-“ναυάγιο” για 6 πλωτά περιπολικά

Διαγωνισμός-“ναυάγιο” για 6 πλωτά περιπολικά

 

Στα αζήτητα μένουν κοινοτικά κονδύλια που προορίζονται για την ανάσχεση του ολοένα αυξανόμενου μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας. Ένα από τα κυριότερα υπουργεία που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη των συνόρων, και ειδικά των θαλάσσιων, το υπουργείο Ναυτιλίας, κατέχει τα πρωτεία στη χαμηλότερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για αγορά εξοπλισμού.

Σοβαρά ερωτήματα, ωστόσο, γεννώνται και από τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος προμηθειών του υπουργείου, ειδικά σε τομείς όπως προμήθειες για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων απο τη μεταναστευτική ροή.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση διαγωνισμού για προμήθεια “έξι παράκτιων περιπολικών σκαφών θαλάσσιας επιτήρησης”, ο οποίος κρατάει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Δηλαδή, ενώ άπαντες δηλώνουν ότι κόπτονται για την αύξηση του μεταναστευτικού κύματος προς τη χώρα μας, το υπουργείο δεν κατάφερε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να αποκτήσει πλωτά περιπολικά, τα οποία μάλιστα χρηματοδοτούνται κατά 75% από την Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που διεξάγεται ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που πολλά από τα υφιστάμενα σκάφη του Λιμενικού είναι σε κακή κατάσταση και χωρίς ανταλακτικά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ