Ξεκινά το Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου

Ξεκινά το Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου

Το Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου «Γιώργος Κονιτόπουλος» ανοίγει για φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά τις πύλες του σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου με σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον μεγάλο μουσικό και συνθέτη της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που επέλεξε την Αλυκή Πάρου ως τόπο δράσης κα έμπνευσης για μεγάλο μέρος της ζωής του.

Οι εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου έχουν στόχο την ανάδειξη της μουσικής και των εθίμων, προσκαλώντας αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα διαφορετικής μουσικής κουλτούρας από την Ελλάδα. Ο αυθεντικός ήχος του λαούτου και το βιολιού της Πάρου θα δώσει το έναυσμα των εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 Ιουνίου για να ακολουθήσει η συναυλία του Μιχάλη Γριμπιεράκη με Δωδεκανησιακά και Κυκλαδίτικα τραγούδια και με τη συνοδεία καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως η Νάσια Κονιτοπούλου.   

Το Σάββατο 29 Ιουνίου το τμήμα  Ελληνικών παραδοσιακών χορών Εύοσμου θα «ταξιδέψει» τους παρευρισκομένους στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα Ιόνια νησιά με παραδοσιακούς χορούς  από τα αντίστοιχα μέρη. Τα τριήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου με παρουσίαση από το διδάκτορα χορολογίας, Σταύρο Σπηλιάκο κα παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς συλλόγους και Λύκεια Ελληνίδων των περιοχών της Κω, του Πύργου, της Κόνιτσας του Μεσολογγίου, της Σαντορίνης και της Κατερίνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ