Καταστηματάρχες: Διακοπές τέλος

Καταστηματάρχες: Διακοπές τέλος

 

Απομακρυσμένο όνειρο είναι οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς καταστηματάρχες στην Αττική και τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση, επαγγελματίες της περιοχής της Ομόνοιας, στην καρδιά της Αθήνας, ισχυρίζονται ότι όσο πέφτει οι τζίρος και αυξάνονται οι υποχρεώσεις, τόσο οι διακοπές γίνονται όνειρο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει κατάστημα ρούχων στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά όπως λέει ο τζίρος φέτος δεν του επιτρέπει να κλείσει για διακοπές αφού τρέχουν οι υποχρεώσεις κι έτσι θα είναι ανοιχτά και τον Αύγουστο. «Γυρνάμε σιγά σιγά σε παλιές εποχές. Όταν ξεκινούσα δεν υπήρχε αργία άλλη από το Σάββατο το απόγευμα. Προς τα εκεί επιστρέφουμε», λέει.

Παρότι τόσο η επιχείρηση του ιδίου, όσο και άλλων καταστηματαρχών στην περιοχή δεν κλείνουν ποτέ, έχει αναγκαστεί να μειώσει το προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει καθόλου πλέον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο σημείωσε κάμψη 5,7% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ στο χονδρικό εμπόριο η μείωση έφτασε στο 14,4% έναντι της προηγούμενης περιόδου.

 

Πηγή: Καθημερινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ