• Αντιδράσεις για τη δίωξη καθηγητή

  9:46 πμ, Δευτέρα 24 Ιουν 2013 9:46 πμ, Δευτέρα 24 Ιουν 2013

  Αντιδράσεις για τη δίωξη καθηγητή

  Για προσπάθεια φίμωσης της κοινωνικής δράσης κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, Βαγγέλης Καπετανάκης, αναφερόμενος στη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος καθηγητή του ΤΕΙ επειδή συμμετείχε σε διαμαρτυρία.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η δίωξη αυτή εμφανέστατα αποτελεί μη αποδεκτή ποινικοποίηση της δράσης ενός επώνυμου Λειτουργού της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

  Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

  Ο Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, στο Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής στο Ρέθυμνο, Ν.Β., υφίσταται ποινική δίωξη που αναμφίβολα συνδέεται με δράση του σε σχέση με ομαδικές διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Έχει κληθεί σε προανάκριση στον Ανακριτή Ρεθύμνου την Τρίτη 26 Ιουνίου 2013. Είναι γνωστό ότι, εφόσον του απαγγελθεί κατηγορία και ορισθεί δικάσιμος, κατά την ισχύουσα νομοθεσία της χώρας τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα.

  Η δίωξη αυτή εμφανέστατα αποτελεί μη αποδεκτή ποινικοποίηση της δράσης ενός επώνυμου Λειτουργού της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Προφανής στόχος είναι η φίμωση των κοινωνικά και πολιτικά ενεργών πολιτών.

  Το ΤΕΙ Κρήτης δεν θα σταθεί αδιάφορο. Το θέμα των διώξεων Μελών των Κοινοτήτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που με απλή παραπομπή τέτοιου είδους μπορούν να οδηγήσουν σε διαθεσιμότητα, έχει τεθεί από τη Τριμελή Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων-Αν. Προέδρων ΤΕΙ στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

  Η Ελληνική Πολιτεία είναι απαραίτητο να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της.

  Καθηγητής Ευάγγελος Καπετανάκης

  Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Κρήτης».

  Πηγή: prismanews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα