Επτά κοντινοί παράδεισοι για το 3ήμερο

Επτά κοντινοί παράδεισοι για το 3ήμερο

Έφτασε το τριήμερο του Αγίου πνεύματος και δεν έχεις κανονίσει ταξιδάκι; Οι 7 προορισμοί της τελευταίας στιγμής που σου προτείνουμε σήμερα, είναι όχι μόνο κοντινοί αλλά και αρκετά οικονομικοί.

1. Αγκίστρι

Πρόκειται για ένα μικρό “παράδεισο” σε απόσταση 55 λεπτών από την Αθήνα. Μπορεί το μέγεθος του να μην σας γεμίζει το μάτι αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι λίγες μέρες στο αγκίστρι είναι αρκετές για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Το Αγκίστρι έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι τουΜεγαλοχωρίου. Στην Σκάλα φθάνουν τα ferry boat από τον Πειραιά και στο Μεγαλοχώρι τα flying dolphin, ενώ και με τα δύο λιμάνια συνδέεται η Αίγινα όλο τον χρόνο. Στην Σκάλα υπάρχει πλήθος τουριστικών καταστημάτων, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Για διασκέδαση υπάρχει ο θερινός κινηματογράφος, τα θαλάσσια σπορ, διάφορα μαγαζιά και στέκια μουσικής για να ξεφαντώσετε μέχρι το πρωϊ.  Για να περιηγηθείτε στο νησί, υπάρχουν μαγαζιά για να νοικιάσετε ποδήλατα και μοτοποδήλατα. Για τις μετακινήσεις σας στα διάφορα μέρη του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί, λεωφορείο ή ακόμη και το τουριστικό τρενάκι.

 

Όσο για τις παραλίες του νησιού, θα σας κάνουν να τις συγκρίνετε με εκείνες που βρίσκονται σε εξωτικές περιοχές. Σας προτείνουμε τους μικρούς κόλπους της Σκληρής και την κοντινή Χαλικιάδα (παραλία γυμνιστών) και φυσικά την όμορφη, βοτσαλωτή Δραγωνέρα και την Απόνησο.

 

 

 

Αγία Αννα- Εύβοια

Η Αγία Άννα είναι ένα γραφικό χωριό της Βόρειας Εύβοιας που είναι χτισμένο στις παρυφές του λόφου Κάτσαρη με συγκλονιστική θέα στο καταγάλανο Αιγαίο Πέλαγος. Μια ιδανική πρόταση απόδρασης για χαλάρωση και ξεκούραση μαζί με τα παιδιά που τους αρέσει να απολαμβάνουν το τοποίο της φύσης. Περιστοιχισμένο από μεγάλα πεύκα, κυπαρίσσια και αιωνόβια πλατάνια, το χωριό κερδίζει τον επισκέπτη από το πρώτο λεπτό που θα βρεθεί εκεί.

Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την τουριστική προοπτική η Αγία Άννα είναι πρωτίστως ένας καλοκαιρινός προορισμός. Η παραλία της Αγίας Άννας αποτελεί σήμα κατατεθέν καθώς εκτείνεται σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων με βότσαλο που βαθμιαία καταλήγει σε μια ξεχωριστής ομορφιάς αμμουδιά. Μπορείτε να απολαύσετε τα πρώτα σας μπάνια, νιώθοντας κυριολεκτικά στον παράδεισο.

Το φαράγγι της Μπουλοβίναινας κατέχει εξίσου σημαντική θεση στην καρδιά των επισκεπτών, αποτελώντας ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Εύβοιας.  Κι αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα τοπία τότε μπορείτε να επισκεφθείτε και τους μοναδικούς καταρράκτες της Δρυμώνας που βρίσκονται λίγο πιο έξω από το χωριό. Ο καταρράκτης ύψους 15 μέτρων είναι ένα τοπίο που αξίζει να δείτε ενώ όσοι τολμηροί μπορείτε και να κολυμπήσετε στα νερά του. Tα νερά του είναι από τα καθαρότερα της περιοχής και έχουν μικρά ψάρια, καβούρια και δεκάδες βατράχια.

Στο χωριό λειτουργεί από το 1981 τo λαογραφικό μουσείο με παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, υφαντά, γεωργικά, οικιακά και άλλα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή οι κάτοικοι. Στη σημερινή του στέγη, στο ανακαινισμένο σπίτι του Στραφιώτη, παλιός ρητινέμπορος του χωριού, βρίσκεται από το 2000. Εμείς ξεχωρίσαμε τους πολύχρωμους ποδόγυρους της Αγίας Άννας και τις μοναδικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με σχετικά θέματα.

 3.Άνδρος

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο (μετά τη Νάξο) νησί των Κυκλάδων, με μόνιμο πληθυσμό που ξεπερνάει τους δέκα χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται μόλις δύο ώρες με το πλοίο μακριά από τη Ραφήνα. Το νησί έχει μοναδική φυσική ομορφιά, υπέροχες παραλίες, καταπληκτικό φαγητό (σπεσιαλιτέ του νησιού, είναι η φρουτάλια, είδος ομελέτας που, εκτός από αυγά περιλαμβάνει πατάτες σε ροδέλες και παραδοσιακά ανδριώτικα λουκάνικα τηγανισμένα σε χοιρινό λίπος) και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση.

Το Γαύριο, το λιμάνι του νησιού, είναι ένα τουριστικό μέρος που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη και μαζί με το κοντινό Μπατσί, με το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, αποτελούν τον κύριο πόλο έλξης των επισκεπτών.

Η Χώρα της Άνδρου είναι χτισμένη πάνω σε μια μακρόστενη χερσόνησο η οποία καταλήγει σε ένα μικρό νησάκι, με ένα μεγαλόπρεπο βενετικό κάστρο. Διακρίνεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της και έχει πολλά αξιοθέατα.

Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες του νησιού είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι από το λιμάνι της Χώρας ή από δύσβατο χωματόδρομο. Υπάρχουν βέβαια και βραχώδεις παραλίες που είναι δημοφιλείς, όπως τα Γιάλια στις Στενιές, ο Χαλκολιμιώνας στην περιοχή Σταυροπέδα και η παραλία του Συνετίου στο χωριό Συνέτι. Προτείνονται επίσης οι παραλίες Της Γριάς το πήδημα (πρόσβαση με αυτοκίνητο) και Μπουρός (πρόσβαση με βάρκα).

 

3. Ύδρα

Μόλις 2- 3 ώρες μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, προσβάσιμη και από τις ακτές της Πελοποννήσου, η πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ύδρα, ανήκει στην κατηγορία των νησιών εκείνων που η καλύτερη εποχή να την επισκεφτεί κανείς είναι το καλοκαίρι.

Μην παραλείψετε μια βόλτα στην πόλη της Ύδρας. Τα σοκάκια πάνω από το λιμάνι, αν και δεν είναι το ίδιο κοσμικά με την ακτογραμμή και συχνά δεν έχουν κάποιο αξιοθέατο να προσφέρουν στην τυχόν τουριστική τους διάθεση, σας δίνουν την ευκαιρία για έναν καταπληκτικό περίπατο, που θα σας ανοίξει την όρεξη. Δεξιά, όπως κοιτάτε το λιμάνι, σας περιμένει η σειρά με τις καφετέριες, αλλά και το καταπληκτικό ουζερί, που θα το συναντήσετε, αφού κατεβείτε τα σκαλάκια.

Ο αγώνας της ελληνικής ανεξαρτησίας σφραγίζει ακόμη και σήμερα την εικόνα της Ύδρας. Στην άκρη του λιμανιού μπορείτε να δείτε το Αρχοντικό του Τσαμαδού, όπου στεγάστηκε η Σχολή Εμποροπλοιάρχων αμέσως μετά την Επανάσταση, ενώ στην ίδια περιοχή μπορείτε να δείτε το Αρχοντικό του Κριεζή. Δυτικά στην πόλη, δεσπόζει το τετραώροφο Αρχοντικό του Τομπάζη, που ανήκει ήδη από το 1936 στη Σχολή Καλών Τεχνών και λειτουργεί ως παράτημά της που στεγάζει φοιτητές. Το Μουσείο νεότερης ιστορίας της Ύδρας στεγάζεται στο χαρακτηριστικό και χτισμένο μέσα στα πεύκα Αρχοντικό του Γεωργίου και του Παύλου Κουντουριώτη.

Αν και η πόλη της Ύδρας συγκεντρώνει– και εύλογα- τη μερίδα του λέοντος στην προτίμηση των επισκεπτών του νησιού, οι λιγότερο γνωστές περιηγήσεις σε άλλα μέρη του νησιού θα κάνουν το Σαββατοκύριακό σας πραγματικά ”εξοχικό” και (αν εσείς θελήσετε) και περιπετειώδες. Οι θαλάσσιες διαδρομές της Ύδρας είναι γνωστές αφού τα θαλάσσια ταξί είναι ίσως το συνηθέστερο μεταφορικό μέσο στην Ύδρα όπου πολύ δύσκολα θα συναντήσετε αυτοκίνητο.

5. Αίγινα

Η πόλη της Αίγινας είναι η ομώνυμη πρωτεύουσα  του νησιού και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του, κτισμένη αμφιθεατρικά ως προς τη θάλασσα. Στην είσοδο του λιμανιού ο μικρός κατάλευκος ναός του Άγιου Νικόλα του Θαλασσινού καλωσορίζει τον επισκέπτη.Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, πληθυσμό και ανάπτυξη νησί του Αργοσαρωνικού και νησιωτικό προάστιο του Πειραιά. Περιοχές της Αίγινας είναι η Κυψέλη, η Παλαιοχώρα, το Ανιτσαίο, η Παχειά Ράχη, ο Μεσαγρός, το Ελλάνιο Όρος και ο Ελαιώνας. 

Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, η τουριστική της ανάπτυξη και η πολύ κοντινή απόσταση της Αίγινας από την Αθήνα, την κάνουν ιδανικό προορισμό για μικρές και μεγάλες αποδράσεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Στην Αίγινα θα βρείτε κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες, εξαιρετική τοπική και διεθνή κουζίνα, πευκοδάση που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και μεγάλη ποικιλία επιλογών όσον αφορά τη νυχτερινή σας διασκέδαση.

Η Αίγινα διαθέτει ένα μεγάλο πλήθος παραλιών μικρών και μεγαλύτερων, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει την θάλασσα.

Κάποιες από τις παραλίες αυτές είναι οι Σουβάλα, Βάγια, Αγ. Μαρίνα, Πόρτες, Μαραθώνας, Αιγινήτισσα, Πέρδικα και Μονή.

6. Ναύπλιο

Το έχουν παροµοιάσει µε τη Νάπολη της Ιταλίας, το έχουν χαρακτηρίσει µια από τις 4 πιο όµορφες πόλεις της Ελλάδας, ενώ η Ιστορία τού χάρισε τον αιώνιο τίτλο της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους. Το Ναύπλιο, σηµερινή πρωτεύουσα του νοµού Αργολίδας, στους κόλπους του Αργολικού, έχει τον τρόπο να αναβιώνει τις ένδοξες εποχές που πέρασε, ενώ, προσαρµοσµένο στους σύγχρονους ρυθµούς, αποτελεί έναν από τους πιο δηµοφιλείς τουριστικούς προορισµούς! Μόλις µιάµιση ώρα από την Αθήνα, είναι πράγµατι η πιο ιδανική κοντινή απόδραση για ένα µοναδικό Σαββατοκύριακο. Τώρα δε που έρχεται και η άνοιξη, έχεις ακόµα έναν λόγο για να το επισκεφθείς!

Μπορεί σχεδόν όλοι µας να το έχουµε συνδέσει µε τις πρώτες ηµερήσιες σχολικές εκδροµές και τις ροµαντικές κρυφές αποδράσεις της εφηβείας, όµως το Ναύπλιο, πέρα από ειδυλλιακό ροµαντικό σκηνικό για τους ερωτευµένους, είναι πολλά περισσότερα. Ένα υπαίθριο µουσείο, άπειρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας µε κατακτητές, επαναστάσεις και σηµαντικά γεγονότα που διαδραµατίζονται εκεί µπροστά σου, στις πλατείες, τα κάστρα, τις εκκλησίες. Αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου λίγο χρόνο για να βγεις από την πεπατηµένη. Να ξεφύγεις λίγο παραέξω από την κλασική Πλατεία Συντάγµατος και να αφιερώσεις τον εαυτό σου στην αποκάλυψη γεγονότων και πραγµάτων που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Όσο για την οµορφιά της πόλης, αυτή είναι αναµφισβήτητη! Με ένα κάστρο-κόσµηµα να την παρακολουθεί από ψηλά, ένα φρούριο να τη φυλάει από τη θάλασσα και µια αρχιτεκτονική-παράδειγµα προς µίµηση για όλες τις πόλεις της Ελλάδας -ευτυχώς, που τις διατήρησε ο Καποδίστριας-, είναι από τους προορισµούς που οφείλει κάθε Έλληνας να επισκεφθεί, έστω και µία φορά, στη ζωή του.

 7. Πόρος

Η νεοκλασική γοητεία της Χώρας, οι πευκόφυτες πλαγιές, οι μικροσκοπικοί κολπίσκοι και η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα ( είτε από τον Πειραιά είτε από της ακτές της Τροιζηνίας ) αποτελούν τα δυνατά πλεονεκτήματα του Πόρου.

Η μικροσκοπική Χώρα, λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, διατηρεί ατόφια την παλαϊκή της γοητεία. Τα λιτά νεοκλασικά κτίρια, τα στενά δρομάκια που οδηγούν στα ενδότερα του οικισμού και, κυρίως, η ομορφιά του τοπίου ( θυμίζει γαλήνια λιμνοθάλασσα ) θα σας κάνουν να αισθανθείτε ότι ξαναγυρνάτε σ’ έναν αγαπημένο τόπο διακοπών.

Αξίζει να περπατήσετε στις παλιές γειτονιές, στην «Παλιά Χώρα» όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι. Ιδιαίτερα γραφική είναι η μικρή πλατεΐτσα δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το παλιό υδραγωγείο. Must είναι και η επίσκεψη στο Ρολόι, σήμα κατατεθέν της θαλασσινής πολιτείας από το 1927. Χτισμένο στην υψηλότερη κορυφή του λόφου, έχει πανοραμική θέα σε όλο το κανάλι που χωρίζει το νησί από την απέναντι ακτή της Πελοποννήσου. Η επίσκεψη στον Πόρο συνδυάζεται παραδοσιακά με εκδρομές στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου με το περίφημο Λεμονοδάσος και τον Αρχαιολογικό Χώρο Τροιζήνας.

 Πηγή: boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ