100 χρόνια ελεύθερο Κιλκίς

100 χρόνια ελεύθερο Κιλκίς

 

Γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Κιλκίς για να τιμήσουμε όλους όσοι αγωνίσθηκαν και έχυσαν το αίμα τους στην πιο πολύνεκρη μάχη που έκρινε την πορεία του πολέμου. Γιορτάζουμε για να εμπνευστούμε από τις θυσίες των παππούδων και την δημιουργικότητα των γονιών μας.

 Γιορτάζουμε για να επανασυνδεθούμε με την ιστορία, τις μνήμες και τις διδαχές της αλλά και για να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την εκατονταετή μας πορεία και να αποτελέσει το 2013 μια νέα αφετηρία επανεκκίνησης – εφαλτήριο για ένα άλμα στο μέλλον. Γιορτάζουμε για να ανασυνθέσουμε την ταυτότητα του τόπου που ζούμε κι αγαπάμε, διορθώνοντας τις αδυναμίες του, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα και τις δυνατότητες του, διαμορφώνοντας τις νέες προοπτικές του, βελτιώνοντας την εξωστρέφειά του και μαζί το αίσθημα αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας μας. Κι ακόμη, γιορτάζουμε ειρηνικά, για να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας με γειτονικούς μας λαούς αξιοποιώντας τις διάφορες μορφές του πολιτισμού που μας ενώνουν.

 

Τριπλή γιορτή

Με αφορμή την επέτειο της ιστορικής εκείνης μάχης το 1913 αλλά και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, οργανώνουμε μια τριπλή γιορτή, γιορτάζοντας το παρελθόν, αναδομώντας το παρόν, σχεδιάζοντας το μέλλον! Αυτό είναι το πνεύμα με το οποίο σχεδιάζεται το σύνολο των εκδηλώσεων και δομούνται οι άξονες υλοποίησης των δράσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του εορτασμού με τις τρεις διαστάσεις του: την ιστορική, την εορταστική και την αναπτυξιακή.

Κυρίαρχο στοιχείο θα συνιστά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση, η ενεργός και ουσιαστική συμμετοχή πολιτών και φορέων στο Κιλκίς, την Ελλάδα και όλη την οικουμένη, αναδεικνύοντας τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό και τη συμμετοχικότητα σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες.

Με στόχο τις 365 μέρες εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης όλοι μας να νιώσουμε λίγο περισσότερο υπερήφανοι για την πόλη και το δήμο μας αλλά και λίγο πιο αισιόδοξοι για το μέλλον μας, πέραν των εορταστικών εκδηλώσεων, προετοιμάζουμε πρωτοβουλίες που αφορούν τις υποδομές, την ποιότητα υπηρεσιών, την ποιότητα περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και την πολιτιστική δημιουργία.

 

Πηγή: kilkis2013.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ