Oι τροφές που καταπολεμούν το άγχος

Oι τροφές που καταπολεμούν το άγχος

H φύση έχει μεριμνήσει και μας προσφέρει απλόχερα τροφές που μειώνουν το άγχος και μας βοηθούν να ανακτήσουμε την ηρεμία μας και να επικεντρωθούμε στις δραστηριότητές μας.

1. Πορτοκάλια: Δεν είναι μόνο ένα νόστιμο υγιεινό σνακ, αλλά είναι και πλούσια σε  βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά στη μείωση του άγχους και στην επαναφορά της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα μετά την εμπειρία μίας δύσκολης κατάστασης. Επιπλέον, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα προλαμβάνοντας τις κοινές ασθένειες.

 

 

 

2. Βατόμουρα. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα βατόμουρα «ξυπνούν» αμέσως τον υποτονικό εγκέφαλο πολύ πιο γρήγορα και από ό, τι μία τριπλή δόση καφεΐνης. Όπως και τα πορτοκάλια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C.

 

 

 

3. Σπαράγγια. Έχοντας υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, τα πράσινα λαχανικά είναι σίγουρο ενισχύουν τη διάθεσή μας. Όταν έχουμε άγχος, το σώμα απελευθερώνει ορμόνες που ρίχνουν τον οργανισμό.  Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για την παραγωγή σεροτονίνης, που ονομάζεται και «χημική ευτυχία», καθώς επηρεάζει άμεσα τη διάθεσή μας με έναν θετικό τρόπο.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ