Οι πρώτοι απόφοιτοι Πανεπιστημιακού προγράμματος Φυσικοθεραπείας

Σε μία εντυπωσιακή και συγκινητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου ΔΑΪΣ, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή αποφοίτησης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τη συμμετοχή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και του ακαδημαϊκού προσωπικού του εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς και παρουσία εκπροσώπων του Queen Margaret University του Εδιμβούργου, προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο και των γονέων και φίλων των αποφοίτων.

 

 

Παρουσία του Προέδρου του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κου Κωνσταντίνου Ροδόπουλου, και του Διευθυντή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κου Δημήτρη Διαμαντή, απονεμήθηκαν οι Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών σε 80 απόφοιτους, σε μια εκδήλωση που ακολούθησε το ακριβές τελετουργικό που πραγματοποιείται στα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας.

 

 

 

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Διευθυντής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κος Δημήτρης Διαμαντής, καλωσορίζοντας τους αποφοίτους, τους γονείς και τους προσκεκλημένους του κολλεγίου, αλλά και τους έγκριτους ομιλητές που θα ακολουθούσαν.

Μία από τις ομιλήτριες της βραδιάς ήταν επίσης η Dr Janet Beck, Head of Division Speech and Hearing Sciences του Queen Margaret University, ενώ συντονιστής της βραδιάς ήταν ο Δρ. Χρήστος Αντωνίου, μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. 

 

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, καλωσόρισε τους αποφοίτους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, τους γονείς και τους καλεσμένους τους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο όραμα και τις προσπάθειες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να προετοιμάσει τους φοιτητές του ώστε να αποκτήσουν τη γνώση και την αναγκαία κριτική άποψη που θα τους καταστήσουν όσο το δυνατό περισσότερο ανταγωνιστικούς τα προσεχή χρόνια, κυρίως εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο γεγονός της πολύ σημαντικής πρόσφατης ανακοίνωσης της ισοτίμησης των πτυχίων των κολλεγίων με αυτά των δημόσιων ΑΕΙ, υπό προϋποθέσεις τις οποίες το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει εξασφαλίσει και καλύπτει εδώ και αρκετό καιρό. Με πνοή αισιοδοξίας, καλωσόρισε τους αποφοίτους στην αγορά εργασίας.

 

 

 

Η Dr Janet Beck αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία 11 ετών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τη διακεκριμένη Σχολή Υγείας του Queen Margaret University στον τομέα της Λογοθεραπείας, αλλά και στην υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που λαμβάνουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Κλείνοντας την ομιλίας της, απεύθυνε τα θερμά της συγχαρητήρια στο ακαδημαϊκό προσωπικό για την εξαίρετη δουλειά και σε όλους τους αποφοίτους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η βραδιά φυσικά ξεκίνησε με την – ιστορική για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο – απονομή των πτυχίων στους πρώτους απόφοιτους Πανεπιστημιακού Προγράμματος στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας στην Ελλάδα και τα πτυχία απένειμε η κα Lynne Flyn, Head of Division Physiotherapy του Queen Margaret University. Ας σημειωθεί ότι η επιστήμη της Φυσικοθεραπείας διδάσκεται μόνο στα ΤΕΙ στην χώρα μας. Ακολούθησαν οι απονομές των τμημάτων Λογοθεραπείας, Παιδαγωγικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ και Μετάφρασης.

Την Τελετή Απονομής ακολούθησε δεξίωση για τους αποφοίτους και όλους τους καλεσμένους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ