Οι αδιόριστοι Πανεπιστημιακοί για την ΕΡΤ

Οι αδιόριστοι Πανεπιστημιακοί για την ΕΡΤ

Η Πρωτοβουλία Α-λέκτωρ, που εκπροσωπεί εδώ και πάνω από 3 χρόνια τους αδιόριστους Πανεπιστημιακούς, καταδικάζει, μέσω ανακοίνωσής της,τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η ανακοίνωση:

«Τα μέλη της πρωτοβουλίας Α-λέκτωρ βιώνουν άμεσα την απαξίωση της πολιτείας απέναντι στα δημόσια αγαθά, λόγω της εφαρμογής των πολιτικών της Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ. Το «κατέβασμα» των πομπών αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ φανερώνει την αξία που δίνει η κυβέρνηση στην ενημέρωση της κοινωνίας, όπως ακριβώς ο πολυετής εμπαιγμός μας φανερώνει την αξία που δίνει η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση «έσβησε» τώρα την ΕΡΤ, αλλά είχε προηγηθεί, και συνεχίζεται, η κατάργηση  (ή «συγχώνευση»)  νοσοκομείων, σχολείων και πανεπιστημιακών τμημάτων. Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανοίγει το δρόμο και για άλλες καταργήσεις οργανισμών με συνοπτικές διαδικασίες και χιλιάδες απολύσεις.

Επιπρόσθετα, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της DIGEA η οποία προέβη σε διακοπή του σήματος του “902”, επειδή η τηλεόραση του “902” αναμεταδίδει την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ως λειτουργοί της δημόσιας εκπαίδευσης υποστηρίζουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία παρέχει πολύτιμη υποστήριξη στην παιδεία με τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, το αρχείο και τα μουσικά της σύνολα, λειτουργώντας ως ενημερωτικός και μορφωτικός δίαυλος επικοινωνίας της χώρας με τον εγχώριο και απόδημο ελληνισμό.

Τα μέλη ΔΕΠ υπό αναμονή τοποθέτησης, άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και πάντως σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των περίπου 2700 απολυμένων της ΕΡΤ και απαιτούμε από την κυβέρνηση το σεβασμό στα δημόσια αγαθά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ