Τραπεζικός υπεξαίρεσε 684.193,68 ευρώ

Τραπεζικός υπεξαίρεσε 684.193,68 ευρώ

 

Μια 41χρονη υπάλληλος τράπεζας, στο Αγρίνιο, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας καθώς υπεξαίρεσε 684.193,68 ευρώ από τους λογαριασμούς πελατών.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είχε γίνει καταγγελία από τη διεύθυνση της Τράπεζας ότι με «περίεργο» τρόπο έλειπαν λεφτά από τους λογαριασμούς ηλικιωμένων πελατών.

Από την έρευνα των αρχών πρόεκυψε, ότι η 41χρονη υπάλληλος εκμεταλλευόμενη της θέση της ως ταμίας και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας, επέλεγε λογαριασμούς πελατών κυρίως ατόμων μεγάλης ηλικίας που δεν είχαν τη δυνατότητα για συνεχή προσέλευσή τους στη τράπεζα για συναλλαγές και ενημέρωση των λογαριασμών τους.

Στη συνέχεια, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς προεξοφλούσε τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους αλλά και τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών της Τράπεζας που διεκπεραίωναν τέτοιες τραπεζικές εργασίες και κατάφερνε να υπεξαιρεί συστηματικά τα λεφτά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Η 41χρονη ξεκίνησε τη δράση της από τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατάφερε να  υπεξαιρέσει από 10 λογαριασμούς πελατών της τράπεζας 684.193,68 ευρώ.

Σε βάρος της 41χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή, ψευδούς βεβαιώσεως της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Επιπλέον, εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση και δύο άλλων ατόμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ