Tι είναι και πώς εμφανίζεται η καρδιομυοπάθεια;

Tι είναι και πώς εμφανίζεται η καρδιομυοπάθεια;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής καθώς και το άγχος της οικονομικής κρίσης αυξάνουν διαρκώς τα κρούσματα καρδιακών παθήσεων. Μία από αυτές είναι και η καρδιομυοπάθεια που μπορεί η ονομασία της να μην μας είναι τόσο γνωστή όσο το έμφραγμα ή η καρδιακή προσβολή, είναι ωστόσο υψηλής επικινδυνότητας και θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι και με ποιον τρόπο κάνει την εμφάνισή της.

Τι είναι η καρδιομυοπάθεια;

Είναι ένα είδος προοδευτικής καρδιακής νόσου κατά την οποία η καρδιά είναι ασυνήθιστα διευρυμένη  ή / και σκληρότερη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να εξασθεντείται η ικανότητα της καρδιάς να αντλεί αίμα προκαλώντας πολλές φορές την καρδιακή ανεπάρκεια.

Ποιοι τύπου καρδιομυοπάθειας υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι μυοκαρδιοπάθειας: η  διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η υπερτροφική καρδιομυοπάθεια και η περιοριστική καρδιομυοπάθεια.

Με ποια συμπτώματα εμφανίζεται;

Υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από καρδιομυοπάθεια και δεν έχουν κανένα σύμπτωμα. Ωστόσο, καθώς επιδεινώνεται η καρδιομυοπάθεια και η καρδιά εξασθενεί, κάνουν την εμφάνισή τους τα σημάδια της καρδιακής ανεπάρκειας τα οποία περιλαμβάνουν:

-Δυσκολία στην αναπνοή, ειδικά με τη σωματική άσκηση

– Κόπωση (κούραση)

– Πρήξιμο στους αστραγάλους, στα πόδια, στην κοιλιά και στις φλέβες του λαιμού.

 

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ