Στον Καναδά με 600€ την εβδομάδα

Στον Καναδά με 600€ την εβδομάδα

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας αναζητά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό η τοπική κυβέρνηση της Μανιτόμπα στον Καναδά.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας και της Γερμανίας, οι οποίες έκαναν οργανωμένες καμπάνιες προσέλκυσης εργαζομένων, οι Καναδοί σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία της Μανιτόμπα (Manitoba Hellenic Initiative Committee) διοργανώνουν συνεντεύξεις από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου αναζητώντας κυρίως εργαζομένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα, τεχνίτες αλλά και δασκάλους.

 

* Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση

 

Μέχρι χθες το απόγευμα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες επαγγελματίες. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα Βικτώρια Δούση Σιντλ λέει στο Εθνος ότι περιμένει αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης.

Οι οικονομικές απολαβές στη Μανιτόμπα είναι πιο χαμηλές από τις περισσότερες επαρχίες του Καναδά. Ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία ανέρχεται στα 600 ευρώ την εβδομάδα, κάτι που όπως λέει η κ. Δούση «αφορά ειδικότητες όπως οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι και οι υδραυλικοί. Για επαγγέλματα όπως ο μηχανικός ή ο δάσκαλος οι μισθοί είναι ακόμα μεγαλύτεροι».

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ