ΤΩΡΑ-Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

ΤΩΡΑ-Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους διαδηλωτές, που πραγματοποιήθηκε επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της οδού Ρηγίλλης και όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την τουρκική πρεσβεία, στην συμβολή των οδών Βασ. Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν παραταχθεί από νωρίς στο σημείο, τους σταμάτησαν στην αρχή της Βασ. Γεωργίου Β’.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανώ με συνθήματα στα ελληνικά όπως «Αλληλεγγύη στον λαό της Τουρκίας», «Έλληνες και Τούρκοι, εργάτες ενωμένοι» και φώναζαν συνθήματα στην τουρκική γλώσσα, καλώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί. Ζήτησαν επίσης να θυροκολλήσουν ψήφισμα, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Τουρκικό λαό» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και κατήγγειλε το γεγονός που η Ελληνική Αστυνομία εμπόδισε την θυροκόλληση ψηφίσματος στην τουρκική πρεσβεία, από αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ παρέστησαν και εκπρόσωποι οργανώσεων Τούρκων και Κούρδων μεταναστών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ