Το 2016 η ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Το 2016 η ανάπλαση της Πανεπιστημίου    

Στα μέσα του 2014 ξεκινούν τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, που περιλαμβάνουν πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου και τμήματος της Πατησίων και υπολογίζεται ότι , θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2016, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ενημέρωσε  ο υπουργός, το έργο θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ, που θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Αττικής και από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη») του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (υπουργεία, δήμος, περιφέρεια και Ίδρυμα Ωνάση) «έκλεισε» το θέμα της χρηματοδότης και συζητήθηκαν οι περαιτέρω διαδικασίες.

Οι μελέτες -που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Ωνάση- θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και οι διαδικασίες δημοπράτησης θα ξεκινήσουν αρχές του 2014 με στόχο να αναδειχθεί ο ανάδοχος στα μέσα του έτους. Την όλη διαδικασία θα παρακολουθεί επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρίστος Τσίτουρας.

«Μας ενδιαφέρει, η θεωρία να γίνει πράξη», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την πρωτεύουσα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι «το έργο έχει πολλαπλά οφέλη» για την Αθήνα. Εξάλλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε ότι ο δήμος θα συνεργαστεί για την ολοκλήρωση του έργου σε όλες τις φάσεις κατασκευής του και έκανε λόγο για ιδανική συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού φορέα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επισήμανε ότι «διαψεύδεται η απραξία, η σύγχυση και η γραφειοκρατία του Δημοσίου, και πως χρειάζεται συνοχή, οικονομικές δυνατότητες και συνεννόηση μεταξύ των φορέων.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι το έργο θα γίνει μέσα στις προθεσμίες και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει την αποδοχή του κόσμου.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ