Συνελήφθησαν για διαρρήξεις καταστημάτων

Συνελήφθησαν για διαρρήξεις καταστημάτων

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην Καρδίτσα, τρία άτομα για τέσσερις κλοπές – διαρρήξεις καταστημάτων της πόλης. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των (123,91) ευρώ, ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, από τους οποίους ένας 53χρονος άνδρας και μία 41χρονη γυναίκα κι ένα 30χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών, της κατοχής ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής όπλου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο άνδρες μέσα σε κατάστημα – ψητοπωλείο 47χρονου ημεδαπού, το οποίο είχαν διαρρήξει και είχαν αφαιρέσει από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ.

Έξω από το κατάστημα εντόπισαν τη 41χρονη να βρίσκεται μέσα στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο της και τη συνέλαβαν, καθώς είχε το ρόλο της συνεργού «τσιλιαδόρου», επιτηρώντας την περιοχή και αναμένοντας τους δύο άνδρες. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων καταστημάτων, στις οποίες οι δράστες είχαν προβεί λίγο νωρίτερα.

Συγκεκριμένα:

 διέρρηξαν κατάστημα – αρτοποιείο 42χρονου ημεδαπού κι αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ και διάφορα αρτοσκευάσματα από τις προθήκες,

διέρρηξαν αρτοποιείο 29χρονης ημεδαπής κι αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (65) ευρώ και διάφορα μικροαντικείμενα και

διέρρηξαν το κομμωτήριο 48χρονης ημεδαπής κι αφαίρεσαν μία κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ, προερχόμενο από τις διαρρήξεις των καταστημάτων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα ποσότητα κάνναβης (2,3) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (43,91) ευρώ σε κέρματα,

στην οικία του 30χρονου αλλοδαπού ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια, καθώς κι ένας διαρρηγμένος κουμπαράς, μία οθόνη πλοήγησης αυτοκινήτου, ένα ρολόι χειρός και δύο ακόμη κινητά τηλέφωνα, η προέλευση των οποίων διερευνάται και

στο αυτοκίνητο του 30χρονου η κάρτα ανάληψης χρημάτων που αφαιρέθηκε από το κομμωτήριο της 48χρονης, η οποία της επεστράφη.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο της 41χρονης ημεδαπής και το αυτοκίνητο του 30χρονου αλλοδαπού ως μέσα που χρησιμοποιούνταν για τη διευκόλυνση της διάπραξης των διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ