Εμφανίστηκε ο Εφραίμ στην εκδήλωση

Εμφανίστηκε ο Εφραίμ στην εκδήλωση

 

Εμφανίστηκε τελικά ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.Πνευματική και κοινωνική προσφορά – 25 χρόνια (1987-2012)» που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται από τον Σύλλογο των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου, ήταν προγραμματισμένο μιλήσει και ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ωστόσο, ο Εφραίμ δεν είχε εμφανιστεί μέχρι και λίγο πριν από το τέλος της εκδήλωσης και όλοι γνώριζαν ότι δεν θα δώσει το “παρών”. Τελικά, όμως, εμφανίστηκε αιφνιδίως και απηύθηνε ένα σύντομο χαιρετισμό.Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι δεν επιθυμεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις προβολής του ίδιου και της Μονής, αλλά ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του έργου.

 

Πάντως,  η παρουσία του Εφραίμ στην εκδήλωση προκάλεσε εντύπωση,εξαιτίας των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του.

Βάσει του αρχικού βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε, εκτός από την καταβολή χρηματικής εγγύησης 300 χιλιάδων ευρώ, του επιβλήθηκαν επιπλέον οι περιοριστικοί όροι της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη Μονή και από τη χώρα.

Τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο, τροποποιήθηκαν οι περιοριστικοί όροι για τον Εφραίμ, με βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου (076/2012) .

Το δικαστικό Συμβούλιο έκανε εν μέρει δεκτή την αίτησή του, για άρση του περιοριστικού όρου της υποχρεωτικής παραμονής εντός του Αγίου Όρους που του είχε επιβληθεί και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να τον τροποποιήσει ως εξής:

-διατηρεί την ισχύ του αλλά επιτρέπει στον ηγούμενο Εφραίμ να μεταβαίνει σε νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός του Αγίου Όρους και να παραμένει σε αυτά όσο χρόνο απαιτείται για να αποκατασταθεί η υγεία του…  

 

 

 

      

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ