Καλοκαίρι στο Cine Manto Mykonos

Καλοκαίρι στο Cine Manto Mykonos

 

O «Δημοτικός Κήπος Μελετόπουλου» είναι ένας μοναδικός κήπος στο κέντρο της Χώρας της Μυκόνου, δωρεά του Ιωάννη Μελετόπουλου στο Δήμο Μυκόνου το 1957.

Ένας καταπράσινος κήπος, που πνίγεται από φοίνικες, πεύκα και μοναδικά πανύψηλα είδη κάκτων. Απάγκιος από ανέμους και πάντα δροσερός, είναι μια «απρόσμενη» εικόνα για τη Μύκονο. Μέσα στον Κήπο, υπάρχει ο θερινός κινηματογράφος Cine Manto, το παλιό εκκλησάκι των Ταξιαρχών και ένας περιστεριώνας που έχει μετατραπεί σε cafe, το «Café Manto», που προσφέρει ελληνικό πρωινό, ελαφρά γεύματα, ποτό και ποικιλίες, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, μετά το τέλος των προβολών των ταινιών.

 

 

Και αυτό το καλοκαίρι στο θερινό κινηματογράφο Cine Manto, οι Μυκονιάτες και οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να παρακολουθήσουν, από 1η Ιουνίου έως  τα τέλη Σεπτεμβρίου, ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η φετινή κινηματογραφική παραγωγή: Tαινίες A’ καλοκαιρινής προβολής, παραγωγές που έσπασαν τα ταμεία το χειμώνα που πέρασε, καθώς και πολλές παιδικές ταινίες.

Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ για τους μεγάλους και 6 ευρώ για τα παιδιά. Όσοι αγαπούν ιδιαίτερα τον κινηματογράφο μπορούν να προμηθευτούν την  κάρτα μέλους Cine Manto αξίας 60 ευρώ, με την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν 14 προβολές, εξασφαλίζοντας έτσι έκπτωση 45%.

Φέτος ετοιμάσαμε μια μεγάλη Μυκονιάτικη γιορτή, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, Παρασκευή 21 Ιουνίου, στις 9:00 το βράδυ.

 

 

Τσαμπούνες, κρασί και μυκονιάτικοι μεζέδες θα συνοδεύσουν την προβολή μιας ταινίας με τίτλο:

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν-Mykonos 150 years of history», που επιμελήθηκε ο  Αντώνης Θεοχάρη Κιούκας.

Ένα οδοιπορικό στην ιστορία, τον τόπο, τους ανθρώπους της Μυκόνου, μέσα από την συλλογή φωτογραφιών και βίντεο του Δημήτρη Κουτσούκου.

Φωτογραφίες από φωτογράφους όπως o Fred Boissonnas, ο Λουκάς Μπενάκης, και η σπουδαία δική μας Πανωραία Γαλατά, από έγκριτα διεθνή περιοδικά όπως το LIFE  και το NATIONAL GEOGRAPHIC, από μεγάλα διεθνή φωτογραφικά πρακτορεία όπως το MAGNUM και το GETTY IMAGES, από αρχεία όπως το ΕΛΙΑ, αλλά κυρίως από καθημερινούς ανθρώπους που αποτύπωσαν, ως ενθύμια απλές στιγμές της καθημερινής τους ζωής, παραδίδοντας τες στην αιωνιότητα…

 

 

Οι ψαράδες και οι χωρικοί, οι μυλωνάδες και οι φουρνάρηδες, οι καφετζήδες και οι ταβερνιάρηδες, τα ποστάλια και τα κρουαζερόπλοια, ο Πέτρος και οι γαϊδάρες, ο γιαλός και οι Δήλες, το ασβέστωμα και τα γλέντια, εμείς και οι άλλοι, όλοι εκείνοι και όλα εκείνα που έκαναν την Ελλάδα «μόδα», περνάνε φευγαλέα σαν σκιές,  σαν σβησμένα από τη θάλασσα ίχνη, μέσα από εικόνες λαμπερές, παλιές, παμπάλαιες αλλά και σημερινές.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε και σας περιμένουμε όλους στον Κήπο του Cine Manto γιατί στη Μύκονο  τα όνειρα μας δίνουν ραντεβού 120 μέρες το χρόνο.

Πρόγραμμα προβολής ταινιών:

 

ΙΟΥΝΙΟΣ:

31,1,2-Παρ-Σαβ-Κυρ: «Αν/Αn»

3,4,5,6-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Οι Άθλιοι/Les Miserables»

7,8,9-Παρ-Σαβ-Κυρ: «Tζακ, ο Κυνηγός Γιγάντων/Jack the Giant Slayer»

10,11,12,13-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Το μερίδιο των Αγγέλων/The Angels’ Share»

14,15,16-Παρ-Σαβ-Κυρ: «Οι Διώκτες του Εγκλήματος/The Gangster Squad»

17,18,19,20-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης/Madagascar 3: Europe’s most wanted»

 17,18,19,20-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Skyfall»

 21, 22,23-Σαβ-Κυρ: «ΜΥΚΟΝΟΣ BIENNALE… VIDEO ART FESTIVAL»

 24,25,26,27-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Παρανόρμαν, μια Μεταφυσική Ιστορία/ParaNorman»

 24,25,26,27-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Επιχείρηση: Argo/Argo»

 28,29,30-Παρ-Σαβ-Κυρ: «Χόμπιτ. Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι/The Hobbit: An Unexpected Journey»

 

ΙΟΥΛΙΟΣ:  

1,2,3,4-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «ΤίνκερμπελΜυστικό των Νεραϊδοφτερών/Secret of the Wings»

 1,2,3,4-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Άννα Καρένινα/Anna Karenina»

 5,6,7-Παρ-Σαβ-Κυρ: «The Great Gatsby»

 8, 9,10,11-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Brave»

 8, 9,10,11-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «After Earth»

 12,13,14-Παρ-Σαβ-Κυρ: «The Hangover Part III»

 15,16,17,18-Δευτ-Τρ-Τετ-Πεμ: «Frankenweenie» 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ