Πώς θα προστατέψω το παιδί μου από τον ήλιο;

Πώς θα προστατέψω το παιδί μου από τον ήλιο;

Υπάρχουν μερικά πολύ σημαντικά και σοβαρά μέτρα που χρειάζεται να λαμβάνουν οι γονείς όταν τα παιδιά βγαίνουν στον ήλιο. Πόσο μάλλον όταν είναι πολύ μικρά ή μωρά. Παιχνίδια με τις ηλιακές ακτίνες, καλό είναι να αποφεύγονται!Ο ήλιος είναι πηγή ζωής, ενίοτε και καλής διάθεσης. Είναι, όμως, και επικίνδυνος, και μάλιστα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Ετοιμάστε, λοιπόν, μία φαρέτρα με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνετε!

Όπως λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, τις τελευταίες δεκαετίες μειώθηκε σημαντικά η στιβάδα του όζοντος στη στρατόσφαιρα, η οποία απορροφά την υπεριώδη ακτινοβολία των ηλιακών ακτίνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η υπεριώδης ακτινοβολία και οι συνέπειες της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο να είναι πολλές και βλαβερές. Πρέπει, επίσης, να γνωρίζετε ότι η μεγαλύτερη βλάβη που προξενείται από την ήλιο γίνεται σε νεαρή ηλικία και πιο συγκεκριμένα κάτω των 20 ετών. Έτσι, η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, οι κοκκινίλες και τα εγκαύματα στην παιδική ηλικία είναι δυνατόν να διπλασιάσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος και μελανώματος αργότερα. Επιπλέον, προστατεύοντας το παιδάκι σας, όχι μόνο δεν του επιτρέπετε να εκτίθεται στον κίνδυνο αλλά ταυτόχρονα το εκπαιδεύετε από μικρό να αποκτήσει τη σωστή συμπεριφορά στον ήλιο, κάτι που θα εφαρμόσει πιο εύκολα και στην ενήλικη ζωή του.

 

Βασικές γενικές συμβουλές

-Αποφεύγετε… δια ροπάλου τις ώρες μεταξύ 11:00-14:00 ακόμη κι αν είστε κάτω από σκιά. Αυτό, γιατί οι ακτίνες UV ανακλώνται στις επιφάνειες όπως το νερό, τα βοτσαλάκια ή η άμμος, κι έτσι το παιδί είναι ευάλωτο ακόμη και όταν είναι σε σκιερό μέρος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ