Δεν χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο Iερώνυμος

Δεν χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο ο Iερώνυμος

 

«Ουδέποτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο», διευκρινίζει το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στα κρατικά αυτοκίνητα, τα οποία διατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και περιλαμβάνουν στους χρήστες τους και το όνομα του Αρχιεπισκόπου.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι όχι μόνον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά «κανένας Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο».

Η Αρχιεπισκοπή παραπέμπει μάλιστα σε επιστολή του Αρχιεπισκόπου από 20 Νοεμβρίου 2012 προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, όπως προβλέπεται από σχετική υπουργική απόφαση του Γιάννη Ραγκούση.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει λάβει απάντηση στην επιστολή του αυτή. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και το 2010.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ