Τα Public μέσω της Amazon εξάγουν 50.000 Ελληνικά βιβλία, cd και dvd στους Έλληνες της ομογένειας

Τα Public μέσω της Amazon εξάγουν 50.000 Ελληνικά βιβλία, cd και dvd στους Έλληνες της ομογένειας  

 

Τα καταστήματα Public (www.public.gr), μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στην Ελλάδα, με στόχο την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, προχωρούν σε μια μεγάλη συνεργασία με το διαδικτυακό κατάστημα Amazon. Η συνεργασία αφορά  στη διάθεση της πλήρους γκάμας των ελληνικών βιβλίων, cd και dvd, μέσω της πλατφόρμας της Amazon. Η έναρξη της συνεργασίας που προάγει την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο ανακοινώθηκε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα».

Ειδικότερα, οι 6.000.000 Έλληνες ομογενείς, φοιτητές και κάτοικοι εξωτερικού σε 37 χώρες όλου του κόσμου θα έχουν πρόσβαση σε 50.000 ελληνικούς τίτλους βιβλίων, cd και dvd αφού στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Amazon, τα Public (www.public.gr) προσφέρουν την πλήρη γκάμα των ελληνικών προϊόντων πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Στην πρώτη φάση  διατίθενται 39.000 τίτλοι ελληνικών βιβλίων, cd και dvd που είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Amazon, ενώ ο αριθμός αυτός σταδιακά θα φτάσει τις 50.000.

Η συνεργασία αφορά στη διάθεση προϊόντων σε 37 χώρες. Ήδη τα ελληνικά προϊόντα πολιτισμού είναι διαθέσιμα σε όλο τον ελληνόφωνο κόσμο της Ευρώπης σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες ενώ από 1η Ιουνίου  σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.α.!

 

 

Η μοναδική γνώση και η εμπειρία που διαθέτουν τα Public (www.public.gr) για το σύνολο της ελληνικής αγοράς προϊόντων πολιτισμού, σε συνδυασμό με την παγκόσμια εμβέλεια και την πελατοκεντρική προσέγγιση της Amazon, φέρνει τα Public πιο κοντά στην επίτευξη του διεθνούς οράματος τους για διάδοση της ελληνικής Γλώσσας και την προσφορά της πλήρους γκάμας των ελληνικών προϊόντων πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, πάντα με επαγγελματισμό, χαμηλές τιμές και αξιόπιστη παράδοση στον τελικό καταναλωτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασίας, η Amazon, μετά από πρωτοβουλία και παρότρυνση των Public (www.public.gr), εγκαινιάζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα αναζήτησης με τη χρήση ελληνικής γραμματοσειράς στην ιστοσελίδα του μεγαλύτερου παγκοσμίου e-retailer. Η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά και είναι σε συνεχής βελτιστοποίηση.

Στο πάνελ της συνέντευξης  τύπου συμμετείχαν γνωστοί δημιουργοί από τον κόσμο των γραμμάτων και τεχνών όπως η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου οι οποίες τοποθετήθηκαν για τη νέα πρωτοβουλία των Public και τη σημασία που έχει αυτή για τους Έλληνες δημιουργούς.

 

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο CEO των καταστημάτων Public Ρόμπυ Μπουρλάς δήλωσε «Η συνεργασία των Public με την Amazon αποτελεί μία “out-of-the-box” επιχειρηματική πρακτική, όπου δύο εταιρείες που κατά τα φαινόμενα είναι ανταγωνιστικές ξεκινούν μία εμπορική συνεργασία. Την ώρα που η ελληνική αγορά προϊόντων πολιτισμού παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες, αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε 6 εκατ. και πλέον Έλληνες, δίνοντας μια θετική πνοή σε όλη την αλυσίδα της αγοράς όπως εκδότες, δισκογραφικές, δημιουργούς κλπ. Πιστεύω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από τέτοιες καινοτόμες κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Το 2012, το Public, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Customer Experience στα e-volution Awards για το ηλεκτρονικό του κατάστημα, www.public.gr, ενώ διακρίθηκε με 3 βραβεία εξυπηρέτησης στα Sales Awards. Η έμφαση στις ανάγκες του πελάτη, στην πληρέστερη γκάμα προϊόντων πολιτισμού και τεχνολογίας, αλλά και η επένδυση σε άκρως εξελιγμένα συστήματα Operations και Logistics δίνουν στο Public τη δυνατότητα να μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια σε μία συνεργασία τέτοιας εμβέλειας.

Από την άλλη πλευρά, η Amazon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως με πωλήσεις άνω των 60$ δις ετησίως, έχει βραβευτεί για πολλά συνεχόμενα χρόνια ως η πιο πελατοκεντρική εταιρεία στον κόσμο, διαθέτει το μεγαλύτερο διεθνές πελατολόγιο και την ευρύτερη γκάμα προϊόντων ενώ διαρκώς εργάζεται για να προσφέρει τις χαμηλότερες δυνατές τιμές στους πελάτες της.

Η συνεργασία αυτή, φέρνει για πρώτη φορά τους Έλληνες ομογενείς και ελληνόφωνους κάτοικους του εξωτερικού κοντά σε χιλιάδες ελληνικά προϊόντα πολιτισμού, ενισχύοντας σημαντικά την επαφή τους με τις πολιτισμικές τους ρίζες. Συγχρόνως δίνεται η μοναδική δυνατότητα στους Έλληνες συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργούς να ξεπεράσουν με το έργο τους τα ελληνικά σύνορα και να διευρύνουν το κοινό τους σε πρωτόγνωρα επίπεδα συμπεριλαμβάνοντας τα εκατομμύρια των ελληνόφωνων ομογενών και ξένων υπηκόων που γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα.

*Η ενεργοποίηση θα γίνεται ανά χώρα ξεκινώντας  από το amazon.co.uk και το amazon.de

 

 

 

Τα καταστήματα Public, www.public.gr, είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στην Ελλάδα. Η ελληνική αλυσίδα διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και τεχνολογίας και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση των καταναλωτών ενώ, με ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης έχει επιτύχει να μετρά σήμερα 30 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.public.gr, το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα, έχει ήδη αναδειχθεί ως ο Νο1 προορισμός στο διαδίκτυο για την πώληση βιβλίων, CD / DVD και gaming, ενώ πρόσφατα μέσω του  www.public-cyprus.com.cy  η εμπειρία Public προσφέρεται online και στην Κύπρο.

H Amazon.com, Inc. είναι μία πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου με έδρα στο Seattle, στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικού εμπορίου. Η Amazon.com ξεκίνησε αρχικά ως ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, αλλά γρήγορα διαφοροποίησε την γκάμα των προϊόντων με την προσφορά DVD, CD, βίντεο και μουσικής, λογισμικού, ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τεχνολογικών προϊόντων, ρουχισμού, επίπλων, φαγητού, παιχνιδιών και κοσμημάτων. Η Amazon έχει ξεχωριστές ιστοσελίδες λιανικής πώλησης για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Ιαπωνία και Κίνα, με διεθνή αποστολή σε συγκεκριμένες άλλες χώρες για κάποια προϊόντα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ