Ποιος επιχείρησε αντίλογο στον Paulo Coelho στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ;

Ποιος επιχείρησε αντίλογο στον Paulo Coelho στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ;

 

Ο Paulo Coelho είπε πρόσφατα : «Όποιος διαφωνεί μαζί μου, ας γράψει ένα βιβλίο!»

Έτσι ξεκίνησε  για πρώτη φορά ένας περιεκτικός διάλογος και αντίλογος, όχι με ένα, αλλά… με δύο βιβλία.

Μετά την πολυσυζητημένη επίσκεψη του στην Αθήνα και την συνέντευξη Tύπου την οποία παρέθεσε και  στην οποία συμμετείχαν σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ένας άλλος και μάλιστα εξαιρετικά πρωτότυπος διάλογος-αντίλογος με τον πλέον διάσημο συγγραφέα των τελευταίων ετών, έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με πρωτοβουλία του τομέα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Αυτή τη φορά οι σπουδαστές, “ανέκριναν” τον Έλληνα συγγραφέα, Παναγιώτη Γ. Ρεγκούκο ο οποίος με τα βιβλία του «Πέρα από τον Αλχημιστή» και «Πέρα από κάθε Χειρόγραφο» κάνει πράξη την προτροπή αυτή του Paulo Coelho, για πρώτη φορά διεθνώς, καθώς αντιτάχθηκε σε καίριες θέσεις τουβραζιλιάνου συγγραφέα τοποθετούμενος επίσης στο αν τελικά συνωμοτεί ή όχι το σύμπαν για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

 

Ο Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος,  Σύμβουλος Επιχειρήσεων, και γνωστός συγγραφέας σε θέματα προσωπικής αυτοβελτίωσης, ανέλυσε τις δικές του θέσεις  σε σχέση με την στάση και φιλοσοφία ζωής που προτείνει ο Paulo Coelho. “Δεν ασκώ καμία αρνητική κριτική, δεν τον υποτιμώ και δεν τον απορρίπτω. Απλώς καταθέτω τεκμηριωμένα τις δικές μου θέσεις στην αναζήτηση της Αλήθειας. Απέναντι στον εγωκεντρισμό και την θεοποίηση του «προσωπικού στόχου» του Paulo Coelho, προτάσσω το ενδιαφέρον και τη συνεργασία με τους άλλους ανθρώπους και τους κοινωνικούς στόχους που έχουμε όλοι υποχρέωση να πετύχουμε. Η βάση για την λύση των προβλημάτων, βασίζεται στο «εμείς» και όχι στο «εγώ», στην συλλογικότητα και όχι στην ατομικότητα.

Απέναντι στην παθητική αναμονή της συνομωσίας του Σύμπαντος,  προτείνω  την ενεργητικότητα και τη δημιουργικότητα για την επιτυχία των στόχων μας.»

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης έγινε μια πλούσια συζήτηση  σχετικά με τις έννοιες που χρησιμοποιεί ο Paulo Coelho στα βιβλία του, όπως: «ο προσωπικός μύθος, η αγάπη, ο ανταγωνισμός, ο έρωτας, η συνομωσία του Σύμπαντος κλπ.»

 Οι σπουδαστές δημοσιογραφίας βομβάρδισαν με ερωτήσεις τον Παναγιώτη Γ. Ρεγκούκο καθώς η εμπειρία τους από την προσωπική επαφή τους με τον Βραζιλιάνο συγγραφέα, τους είχε δώσει όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα ενός δυνατού ρεπορτάζ.

Στην παρουσίαση παρέστη και ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης “Γιατροί χωρίς Σύνορα” Γιώργος Μαυρογόνατος, ενημερώνοντας το κοινό, για την συμφωνία του με τον συγγραφέα, να προσφέρει  1 € για κάθε αντίτυπο του βιβλίου που πωλείται στην οργάνωση, ως «προστιθέμενη αξία» κοινωνικής ευθύνης.

Τα βιβλία «Πέρα από τον Αλχημιστή» και «Πέρα από κάθε Χειρόγραφο» εντάσσονται σε μία πρωτότυπη σειρά βιβλίων με θέμα «Διάλογος με σημαντικούς συγγραφείς του κόσμου» και ήδη κυκλοφορούν στα ελληνικά και στα αγγλικά (AMAZON KINDLE) και ως e-books από τον εκδοτικό οίκο «eAnagnosis».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ